Skip to main content

Παπακώστα: Επιμένει στην αγωγή εις βάρος του Μητσοτάκη

Η υφυπουργός καταλογίζει στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν παρενέβη για να σταματήσει τη στοχοποίηση η οποία θεωρεί ότι ήταν ενορχηστρωμένη.

Την πρόθεσή της να καταθέσει αγωγή εναντίον του προέδρου της Ν.Δ, λόγω της στοχοποίησης που καταγγέλλει ότι υπέστη μέσα από το κόμμα με αφορμή τη στάση της έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών υπογράμμισε η η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

«Ξεκίνησε μία προσπάθεια στοχοποίησης των βουλευτών που στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών και προσωπικά εμού κι αυτό το διαπίστωσα όταν δημοσιοποιήθηκαν τα τηλέφωνά μας, βγήκαν στο ίντερνετ, ήταν μια πράξη που πρώτη φορά συνέβη» είπε η κα Παπακώστα, υποστηρίζοντας μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ότι ήταν μακράν ο πρώτος στόχος.

Η κ. Παπακώστα καταλογίζει στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν παρενέβη για να σταματήσει τη στοχοποίηση η οποία θεωρεί ότι ήταν ενορχηστρωμένη, τονίζοντας ότι θα προχωρήσει στην αγωγή για την περιφρούρηση της τιμής του πολιτικού κόσμου, ζητώντας συμβολικά ένα ευρώ.

«Όσο με αφορά», συνέχισε η υφυπουργός, «νομίζω ότι όλη αυτή η στοχοποίηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι επιθυμείται η πολιτική μου εξόντωση, η πολιτική μου στοχοποίηση, αλλά και η έκθεσή μου απέναντι σε ανθρώπους, οι οποίοι ενδεχομένως άλλοι να είναι αφελείς, άλλοι να επηρεαστούν, ή να επηρεάστηκαν από τέτοιου είδους παροτρύνσεις που θα μπορούσαν να μετέλθουν κι άλλους τρόπους για να τιμωρήσουν κατά την άποψή τους μία βουλευτή, η οποία έχει συγκεκριμένη άποψη και στοχοποιήθηκε».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση που κατέθεσε το κόμμα της στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση με τις τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια, η κ. Παπακώστα εξήγησε: «Χθες η Νέα Ελληνική Ορμή, το κόμμα που έχουμε ιδρύσει και είμαι πρόεδρός του από τον Ιούλιο του 2018 έβγαλε στη δημοσιότητα την πρόταση και την παρότρυνση προς την κυβέρνηση -με την οποία συμμαχούμε στο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης και των προγραμματικών συγκλίσεων που πρέπει να έχουμε πια- ότι πρέπει με γενναίο τρόπο να γίνει ένα είδος σεισάχθειας για τα ζητήματα αυτά».

Θεωρώ, πρόσθεσε η κα Παπακώστα, «ότι θα πρέπει να υπάρχει η προστασία της πρώτης κατοικίας οπωσδήποτε χωρίς αστερίσκους και θεωρώ επίσης ότι θα πρέπει να ξαναδούμε το θέμα "κόκκινα" δάνεια, κάτω από την πραγματική του πια εικόνα και σύμφωνα με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τόσα χρόνια έτσι ώστε να επιλυθεί με έναν τρόπο βιώσιμο, δίκαιο και προς όφελος εκείνων οι οποίοι πραγματικά είναι συνεπείς ή προσπαθούν να είναι συνεπείς».