Skip to main content

Παπακώστα:Όχι δήθεν πρωτοβουλίες Ράμα σε βάρος της εθνικής μειονότητας

Η υφυπ. Προστασίας του Πολίτη έστειλε μήνυμα προς τα Τίρανα καλώντας την κυβέρνηση Ράμα να σταματήσει τις δήθεν νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Μήνυμα προς τα Τίρανα στέλνει διαδικτυακά, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, καλώντας την κυβέρνηση Ράμα να σταματήσει άμεσα τις δήθεν νομοθετικές πρωτοβουλίες σε βάρος της ελληνικής μειονότητας.

«Οι δήθεν νομοθετικές πρωτοβουλίες Ράμα σε βάρος της εθνικής μειονότητας θα πρέπει να αναπεμφθούν δίχως άλλο. Η επιχείρηση άσκησης πίεσης εναντίον των Ελλήνων της Αλβανίας αφορά την Ελλάδα, η οποία έχει το δικαίωμα να παρέμβει και να τους προστατεύσει. Αν αυτό δεν συμβεί, η Αλβανία θα θέσει εαυτήν εκτός Ευρώπης με ό,τι αυτό συνεπάγεται...», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η κ. Παπακώστα.

Το στέλεχος της κυβέρνησης αντιδρά στην απόφαση της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας, που παραχωρεί όλες τις παραθαλάσσιες μη δομημένες εκτάσεις της νότιας Αλβανίας, από την Αυλώνα μέχρι τους Άγιους Σαράντα, στο αλβανικό υπουργείο Τουρισμού για αξιοποίηση. Συνολικά 46 εκτάσεις γης, συνολικού εμβαδού 1.614 εκταρίων, τις οποίες κληρονόμησαν Έλληνες μειονοτικοί από τους προγόνους τους, δίνονται χωρίς καμία αποζημίωση, έναντι μόλις ενός ευρώ, στο αλβανικό κράτος για τουριστική αξιοποίηση.