Skip to main content

Παπαμιμίκος: Lockdown άμεσα στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπιστεί η έξαρση

«Μαρτύριο της σταγόνας» χαρακτηρίζει τα σταδιακά μέτρα για τον κορωνοϊό ο πρώην γραμματέας της ΝΔ. Προτιμότερο το «ηλεκτροσόκ» λέει.

Lockdown στη Θεσσαλονίκη προτείνει ο πρώην γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, για να αντιμετωπιστεί η έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού που βιώνει η περιοχή.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Παπαμιμίκος χαρακτηρίζει την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη «ανεξέλεγκτη» και θεωρεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα ατελέσφορα. «Μαρτύριο της σταγόνας», τα χαρακτηρίζει, σημειώνοντας ότι προτιμά το... ηλεκτροσόκ.

«Πάντα ήμουν υπέρ των καθαρών απόψεων και λύσεων. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη με τον κορωνοϊό η λύση είναι μόνο μια: lockdown. Δεν πιστεύω πως είναι η ώρα της αναζήτησης πιθανών ευθυνών των τοπικών φορέων η άλλων αρμοδίων , όπως κάποιοι άρχισαν να συζητούν. Αλλά είναι η ώρα των δραστικών, αποφασιστικών και αποτελεσματικών μέτρων. Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι δυστυχώς ανεξέλεγκτη και κινδυνεύουν άμεσα οι ζωές μας. Είναι πρώτιστο καθήκον η προστασία μας, με όποιο κόστος. Και όσον αφορά το επιχείρημα της οικονομίας, γνωρίζω καλά τι θα σημαίνει ένα lockdown. Αλλά και η κατάσταση της παρατεταμένης αβεβαιότητας, με ημίμετρα που αποδεικνύονται αναποτελεσματικά, κάνει τα πράγματα χειρότερα και στον τομέα της οικονομίας που παραμένει παγωμένος και εγκλωβισμένος. Από το μαρτύριο της σταγόνας προτιμώ το ηλεκτροσόκ

Τώρα lockdown και γενναία μέτρα στήριξης της οικονομίας της Θεσσαλονίκης. Ας το τολμήσουμε όπως την πρώτη φορά και βγήκαμε νικητές», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Παπαμιμίκος.