Skip to main content

Παπαμιμίκος: Μου αρέσει που ο Μητσοτάκης επιμένει για εκλογές στο τέλος της θητείας

Τι είπε ο πρώην γραμματέας της ΝΔ για το κλίμα εκλογολογίας. «Δικαίως επιφυλακτικοί οι Θεσσαλονικείς, αλλά υλοποιείται έργο», σημείωσε

Στα αναπτυξιακά ζητήματα της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο δικηγόρος Ανδρέας Παπαμιμίκος ερωτώμενος σε τηλεοπτική του συνέντευξη με αφορμή την επιτυχημένη ημερίδα που διοργάνωσε η Voria.gr για το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ.

Ο πρώην γραμματέας της ΝΔ σχολίασε πως είναι δικαιολογημένο οι πολίτες να είναι επιφυλακτικοί γιατί πολλές φορές έχουν ακούσει τις ίδιες εξαγγελίες, αλλά τόνισε πως πλέον υλοποιείται ένα μεγάλο πλέγμα έργων υποδομής και εξήρε την αποτελεσματικότητα του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, και του υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος τόνισε πάντως πως όλα αυτά πρέπει να ενταχθούν σε ένα συνολικό σχεδιασμό, να υπάρχει ένα ενιαίο όραμα. Σε αυτό, είπε, «παίζει ρόλο ο δήμος, η Περιφέρεια, το υπουργείο και όλοι μαζί οι πολίτες, ανεξαρτήτως κομμάτων, που πρέπει να συνταχθούμε στον κοινό στόχο και να αγωνιστούμε για την επίτευξή του».

Επίσης μέσα στο κλίμα εκλογολογίας που κυριαρχεί, ήταν αναπόφευκτο να μην ερωτηθεί για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο πρώην γραμματέας της ΝΔ απάντησε πως η εκλογολογία κάνει πρώτα απ’ όλα κακό στη χώρα και υπενθύμισε την πρότασή του για την ανάγκη θεσμοθέτησης της διενέργειας εκλογών στο τέλος της τετραετίας, με εξαίρεση σοβαρούς εθνικούς λόγους. Μάλιστα εξήρε τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη που επιμένει στην διενέργεια εκλογών στο τέλος της κυβερνητικής θητείας σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός είναι βαθιά θεσμικός και αυτό είναι κάτι που του αρέσει.