Skip to main content

Παπαμιμίκος: Ο Τσίπρας δεν πρέπει να συμπεριφερθεί ως δραπέτης

Δηλώσεις του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη για τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα και για τα εσωκομματικά.

«Η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη. Υπάρχει κυβέρνηση και πρέπει να κυβερνήσει. Ο κ. Τσίπρας αν παραιτηθεί θα είναι σαν να δραπετεύει». Αυτά τόνισε πριν από λίγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμικος, σε δηλώσεις του από το κτίριο της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης του κόμματος.

Ο κ. Παπαμιμίκος ήταν δηκτικός απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ειδικά προς τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει και της ψήφισης των προαπαιτούμενων την ερχόμενη Τετάρτη.

Πάντως, η ΝΔ αναμένεται συντεταγμένα να υπερψηφίσει το νέο νομοσχέδιο, ιδιαίτερα μετά την προοπτική απόσυρσης των μέτρων για τους αγρότες, με τα οποία η ΝΔ διαφωνεί, ζητώντας να βρεθούν ισοδύναμα, όμως όπως διευκρίνισε ο γραμματέας του κόμματος αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται επ' άπειρο.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι η ΝΔ είναι σε εκλογική ετοιμότητα, ενώ ο κ. Παπαμιμίκος σε ερώτηση για την ηγεσία της ΝΔ και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν σαφής: «Η ΝΔ έχει πρόεδρο».

Αναλυτικότερα, ο κ. Παπαμιμίκος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας: «Η χώρα πρέπει πάση θυσία να παραμείνει στο ευρώ. Η στήριξή μας τόσο στη διαπραγμάτευση, όσο και στη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση, αποτελούσε για μας μια αυτονόητη πατριωτική επιλογή. Θέλω όμως να διευκρινίσω κάτι: Αυτή η συναίνεση δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση λευκή επιταγή στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δεν μπορεί την ίδια στιγμή που επιβάλουν σκληρά μέτρα εις βάρος των ανθρώπων της παραγωγής και του ιδιωτικού τομέα να συνεχίζουν τις προσλήψεις στο Δημόσιο εξοφλώντας τα προεκλογικά τους γραμμάτια. Είναι αδιανόητο να συνεχίζουν προσλήψεις ημετέρων κι από την άλλη ουσιαστικά να καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή. Από την πρώτη στιγμή τους είχαμε καλέσει να δουν τα μέτρα για τους αγρότες και να προτείνουν ισοδύναμα στους εταίρους. Θέλω να πιστεύω πως η αναβολή να τα φέρουν προς ψήφιση την Τετάρτη δεν οφείλεται στο φόβο ότι πρόκειται να καταψηφιστούν, αλλά στο ότι έγιναν αντιληπτές οι δικές μας απόψεις και θέσεις».

Ο κ. Παπαμιμίκος είπε ότι είναι θετικό που τα μέτρα για τους αγρότες δε θα είναι στο νομοσχέδιο της Τετάρτη.

Σε ερώτηση για το αν αποτελεί αιτία για εκλογές το ενδεχόμενο να μην πάρει 120 ψήφους των βουλευτών της συμπολίτευσης η κυβέρνηση, ο κ. Παπαμιμίκος ήταν ξεκάθαρος: «Σε καμιά περίπτωση δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης. Υπάρχει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία οφείλει να εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα, αλλά και να φέρει τη νέα συμφωνία με τους εταίρους. Ώσπου να συναφθεί η νέα δανειακή σύμβαση η χώρα βρίσκεται ακόμη στον αέρα και ίσως να κινδυνεύει με χρεωκοπία, με καταστροφή, με έξοδο από το ευρώ».

Σε ερώτηση της Voria.gr για το ενδεχόμενο παραίτησης του κ. Τσίπρα εφόσον δεν πάνε καλά για την κυβέρνηση τα πράγματα στην ψηφοφορία της Τετάρτης, ο κ. Παπαμιμίκος επισήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας πρέπει να κάνει το παν για να συγκεντρώσει τους βουλευτές του κόμματός του στη γραμμή του. Να μην επαναπαύεται στους βουλευτές των κομμάτων του ευρωπαϊκού μετώπου. Εμείς ως ΝΔ αποδείξαμε στην πράξη ότι βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας και θα κάνουμε το καθήκον μας. Ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός της χώρας δεν έχει κανένα δικαίωμα να δραπευτεύσει ή να ψάχνει αφορμές για να δραπετεύσει σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές. Γνωρίζοντας πολύ καλά τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα, αν αποφασίσει να δραπετεύσει, θα είναι ουσιαστικά σαν να σπρώχνει ο ίδιος τη χώρα στο χάος».

Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη σημείωσε ότι «η ΝΔ έχει πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που μαζί με τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης θα κάνουμε το παν για να βοηθήσουμε στη σωτηρία της πατρίδας μας».