Skip to main content

Παπαμιμίκος: Στην πρώτη γραμμή για τη ΝΔ, ως απλός στρατιώτης

Θα δώσω τον αγώνα με όλες μου τις δυνάμεις ώστε η ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός, λέει ο Ανδρ. Παπαμιμίκος

Δεν θα κατέλθει τελικά ως υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, τονίζοντας ωστόσο ότι θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή, ως απλός στρατιώτης της παράταξης, για τη νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Παπαμιμίκος επισημαίνει ότι παραμένει σταθερός στην άποψη πως η πολιτική δεν είναι επάγγελμα και πως δεν πρέπει να εξαρτάσαι από αυτήν. «Δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός που να υπερβαίνει την οικογένεια και τις επαγγελματικές δραστηριότητες που για εμένα σε αυτή την χρονική στιγμή αποτελούν προτεραιότητα μου», τονίζει και υπογραμμίζει ότι και η θέση του απλού στρατιώτη είναι σημαντική. «Αυτή κρίνει τις μάχες. Η πρώτη γραμμή», συμπληρώνει με νόημα και εξηγεί ότι, «και εγώ, ως απλός στρατιώτης της παράταξης, όπως και χιλιάδες άλλα στελέχη, μέλη και φίλοι της παράταξης, θα δώσω τον αγώνα με όλες μου τις δυνάμεις ώστε η ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός».

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαμιμίκος είχε γίνει αποδέκτης πρότασης από τον πρόεδρο της ΝΔ προ έξι μηνών για να είναι υποψήφιος στην Α' εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, αλλά προ ημερών αποφάσισε να αρνηθεί  ευγενικά εκτιμώντας ότι στην παρούσα φάση θα έπρεπε να δώσει το βάρος του στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. 

Η πλήρης ανάρτηση του κ. Παπαμιμίκου:

«Οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι από τις πλέον κρίσιμες στην ιστορία της χώρας. Oι Έλληνες με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών έστειλαν ήδη το μήνυμα πως θέλουν την επανεκκίνηση της χώρας και αυτό θα επισφραγίσουν με τη ψήφο τους στις βουλευτικές εκλογές, δίνοντας ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για να επιστρέψει η Ελλάδα στις στέρεες βάσεις και τη σταθερή πορεία στην οποία είχε βρεθεί το 2014. Για να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Με ενότητα.

Η μεγάλη πολιτική αλλαγή για την Ελλάδα έρχεται και από την προσπάθεια για μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να λείψει κανείς. Από όποιο μετερίζι κι αν βρίσκεται κανείς, πρέπει όλοι να δώσουμε τον αγώνα μας.

Σε ό,τι με αφορά έχω δώσει πολλές πολιτικές μάχες για τη Νέα Δημοκρατία. Και συνεχίζω.

Παραμένω ταυτόχρονα, σταθερός στην άποψη που είχα διατυπώσει αποχωρώντας από τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ πως η πολιτική δεν είναι επάγγελμα και πως δεν πρέπει να εξαρτάσαι από αυτήν. Δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός που να υπερβαίνει την οικογένεια και τις επαγγελματικές δραστηριότητες που για εμένα σε αυτή την χρονική στιγμή αποτελούν προτεραιότητα μου.

Στην πολιτική, στα κοινά γενικότερα και η θέση του απλού στρατιώτη είναι σημαντική. Αυτή κρίνει τις μάχες. Η πρώτη γραμμή. Έτσι και εγώ ως απλός στρατιώτης της παράταξης, όπως και χιλιάδες άλλα στελέχη, μέλη και φίλοι της παράταξης, θα δώσω τον αγώνα με όλες μου τις δυνάμεις ώστε η ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός».