Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019
x

ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ: ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΛΟΤΑΡΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ

Από τις μηνιαίες κληρώσεις, 1.000 τυχεροί πολίτες θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ έκαστος. Στις κληρώσεις όσοι πληρώνουν με κάρτες ή μέσω τράπεζας.

Aπό το Σεπτέμβριο τελικώς και όχι από τον Αύγουστο όπως αναμενόταν, θα εφαρμοστεί η περίφημη λοταρία των αποδείξεων. Την εξαγγελία έκανε χθες, στη Βουλή, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ανακοινώνοντας και ότι μία από τις 13 τροπολογίες που κατατέθηκαν προβλέπει ότι στα έπαθλα των κληρώσεων δεν θα επιβάλλεται ο φόρος που παρακρατείται στα κέρδη από τυχερά παιχνίδια.

Σύμφωνα με πληροροφίες πάντως, στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν καταλήξει ακόμα πώς ακριβώς θα γίνονται οι κληρώσεις. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε μία κλήρωση κάθε μήνα και είχε προβλεφθεί να μοιραστούν 12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στους τυχερούς. Η ιδέα ήταν να κερδίζουν 1.000 τυχεροί από 1.000 ευρώ ο καθένας (1 εκατομμύριο το μήνα). Αλλά για φέτος, όταν θα αρχίσει το σύστημα τα 3/4 του έτους θα έχουν παρέλθει. Στο οικονομικό επιτελείο κάνουν σκέψεις και για έξτρα κληρώσεις, πέραν από τις μηνιαίες, για αποδείξεις που ήδη εκδίδονται ή και έχουν εκδοθεί από τις αρχές του έτους, με περισσότερους νικητές που έκαναν τις αγορές τους στο οκτάμηνο του 2017.

Στόχος ήταν να μπορούν να μπουν στη λοταρία όλες οι αποδείξεις, εφόσον γίνονται μέσω τραπέζης ή μέσω καρτών. Το πρόβλημα είναι πώς θα στέλνουν οι τράπεζες τα στοιχεία των αποδείξεων που πληρώθηκαν με κάρτα. Από την άλλη, τους «κυνηγούς των αποδείξεων» διευκολύνει και η δια νόμου πλέον επέκταση από σήμερα της υποχρέωσης αποδοχής πληρωμών με POS.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ