Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ: ΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ

Δεν πρόκειται να υπάρξει τακτοποίηση για οτιδήποτε στερείται περιβαλλοντικής άδειας ή δεν πληροί τις προϋποθέσεις σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών

Η κυβέρνηση σχεδιάζει στο επόμενο διάστημα «να φέρει την επαναχάραξη του αιγιαλού, με τη συνεργασία του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Χωροταξίας", είπε χθες  η αρμόδια υφυπουργός, Κατερίνα Παπανάτσιου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Η κ. Παπανατσιου τόνισε ότι το σχέδιο νόμου για την παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού εισάγει σκληρά μέτρα και ξεκαθάρισε ότι θα προβλεφθεί η έκδοση απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία θα ορίζεται εάν κάποιο έργο είναι εθνικής σημασίας προκειμένου να του παραχωρηθεί χρήση σε αιγιαλό.

Δεν πρόκειται να υπάρξει τακτοποίηση για οτιδήποτε στερείται περιβαλλοντικής άδειας ή δεν πληροί τις προϋποθέσεις, ανέφερε και επισήμανε ότι προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να δώσει άδεια παραχώρησης της χρήσης αιγιαλού, πρέπει να έχει τηρηθεί η περιβαλλοντική νομοθεσία και να έχει δώσει έγκριση το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επίσης, θα πρέπει να έχει δώσει την έγκρισή του και το ΓΕΝ στις περιπτώσεις έργων που εξυπηρετούν πλωτά μέσα, και τα συναρμόδια υπουργεία όπου πρέπει. Η υφυπουργός υπογράμμισε ότι εξαίρεση της κατεδάφισης θα υπάρχει μόνον εφόσον πληρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ