Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
x

ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ: ΝΕΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών, θα περιλαμβάνει αλγορίθμους που θα υπολογίζουν την παλαιότητα, την αξία, τις εκπομπές ρύπων, τα κυβικά.

Ένα νέο πλαίσιο για τα τέλη κυκλοφορίας είναι υπό επεξεργασία από επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο ένα πιο αναλογικό αποτέλεσμα για τους πολίτες, όπως γνωστοποίησε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Το νέο πλαίσιο θα περιλαμβάνει αλγορίθμους που θα υπολογίζουν την παλαιότητα, την αξία, τις εκπομπές ρύπων, τα κυβικά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυρία Παπανάτσιου τόνισε ότι επιδίωξη είναι με το νέο πλαίσιο για τα τέλη κυκλοφορίας «κάποιοι να πάρουν τις πινακίδες πίσω», για οχήματα που τα προηγούμενα χρόνια επέλεξαν να ακινητοποιήσουν λόγω του υψηλού κόστους.

«Η προσδοκία μας είναι αυτό να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα, ώστε να ξέρει και η αγορά πώς θα κινηθεί σε σχέση με το αυτοκίνητο», σημείωσε, η κ. Παπανάτσιου, μιλώντας στο ραδιοσταθμό στο Κόκκινο.

Επίσης, ανάφερε ότι το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχει κοινοποιηθεί η ΚΥΑ για το θέμα της εισαγωγής των POS και η «πρώτη ομάδα επαγγελματιών θα πρέπει να έχει υποχρεωτικά αυτές τις δυνατότητες ηλεκτρονικής πληρωμής μέχρι τις 30 Ιουνίου».

Για τον ΕΝΦΙΑ είπε πως «σίγουρα υπάρχει θέληση και προσανατολισμός, όπως και το προηγούμενο διάστημα όταν μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ και φέτος θα δούμε ποιες κατηγορίες μπορούμε να επιβαρύνουμε λιγότερο. Είναι μέσα στην προοπτική και το σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου».
 
Είπε ακόμη ότι το περιουσιολόγιο θα ξεκινήσει να προετοιμάζεται μέσα στο 2017 και «από την αρχή του 2018 θα μπει σε εφαρμογή». «Όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία του καθενός θα είναι στο περιουσιολόγιο, που θα χρησιμοποιείται για το πόθεν έσχες, για να δικαιολογήσει δαπάνες, οτιδήποτε μπορεί να συγκρίνει και το κράτος και η Ανεξάρτητη Αρχή και το ΥΠΟΙΚ εισοδήματα, περιουσία και δοσοληψίες», προσέθεσε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ