Skip to main content

Παπανδρέου: Δεν θα εκλεγεί από άλλα κόμματα ή συμφέροντα ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Είναι η δεύτερη παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου προς αυτή την κατεύθυνση, σε ένα 24ωρο, δείχνοντας πως αποτελεί στρατηγική ενόψει των εκλογών.

Νέες βολές κατά συμφερόντων και κατεστημένων και καταγγελίες για ανάμειξη άλλων κομμάτων στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου από την Πελοπόννησο.

Ο πρώην πρωθυπουργός που περιόδευσε σε Αργολίδα και απηύθυνε ομιλία στην Καλαμάτα, επεσήμανε πως «χρειάζεται να δημιουργήσουμε μια ισχυρή δημοκρατική πολιτεία, με θεσμούς που να λειτουργούν δημοκρατικά» για να παρατηρήσει: «Υπάρχουν αντιστάσεις όμως, κάποιοι βολεύονται με τον πελατειασμό. Δεν μπορεί να ρυθμίζουν οι ισχυροί και οι ημέτεροι τη μοίρα της Δημοκρατίας. Πρέπει να ρυθμίζει ο Ελληνικός λαός και η εκλεγμένη κυβέρνηση που εκπροσωπεί τα πραγματικά συμφέροντα του».

Ανεβάζοντας τους τόνους στην εσωκομματική αναμέτρηση, ο κ. Παπανδρέου προειδοποίησε: «Και τον Πρόεδρο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, θα τον εκλέξουν οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες, οι φίλοι και τα μέλη του Κινήματός μας, όχι ο οποιοσδήποτε άλλος, όχι οι ηγεσίες άλλων κομμάτων, συμφέροντα και κατεστημένα».

Είναι η δεύτερη παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου προς αυτή την κατεύθυνση, σε ένα 24ωρο, δείχνοντας πως αποτελεί στρατηγική ενόψει των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου και αναμένεται να κλιμακώσει τις επιθέσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι, σε χθεσινή γραπτή ανακοίνωσή του, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρει πως «την τελευταία περίοδο πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα παρεμβάσεων στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής, όχι μόνο από εξωθεσμικά και άλλα κέντρα, αλλά και από παράγοντες της δεξιάς».

Επίσης υπενθυμίζεται ότι τον Γ. Παπανδρέου έσπευσε να υπερασπιστεί ο Νίκος Μπίστης. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη, εκ των εγκεφάλων της «Ελιάς» του Βαγγέλη Βενιζέλου, στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής της Φώφης Γεννηματά και τώρα μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ με ρόλο «γεφυροποιού» του με όμορα κόμματα, έκανε λόγο για «όργιο ενορχηστρωμένων παρεμβάσεων» κατά του Γιώργου Παπανδρέου και για προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα, αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Στην ομιλία του στην Καλαμάτα, ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι «η ριζική αλλαγή της χώρας, παραμένει ανολοκλήρωτο διακύβευμα. Και δεν αφορά μόνον τη θεσμική ανασυγκρότηση, αλλά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως και τον σχεδιασμό της μετάβασης σε ένα καλύτερο, αλλά και διαφορετικό μέλλον».

Ειδικά για την Πελοπόννησο είπε ότι είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς ενώ διαθέτει ασύγκριτα πλεονεκτήματα της λείπουν το σχέδιο, οι συνέργειες και οι υποδομές που θα οδηγούν προς ένα μέλλον με υψηλό ανταγωνιστικό αποτύπωμα και υψηλές υπεραξίες, αλλά παράλληλα, θα καθιστούν ελκυστική την παραμονή των ανθρώπων στον τόπο τους, ιδιαίτερα των νέων μας, αλλά και τόπο προσέλκυσης για άλλους ανθρώπους και για επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου είχε κάνει νωρίτερα ομιλία και στην Αργολίδα, ενώ στη Νέα Κίο, όπου είχε προγραμματίσει να κάνει μόνο στάση, λόγω του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί, τελικά έκανε και μια σύντομη ομιλία.