Skip to main content

Παπανδρέου: «Διάλογος και συνεργασία με την Εκκλησία»

Τον διάλογο με πνεύμα συνεργασίας και νηφαλιότητας, δήλωσε ότι επιθυμεί ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Τη συμβολή της Εκκλησίας σε πολιτιστικά και οικολογικά ζητήματα και ιδιαίτερα σε θέματα μεταναστών, αναγνώρισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του για την επικοινωνία του με την Ιερά Σύνοδο και υπογράμμισε ότι αναγνωρίζει το έργο το οποίο επιτελεί η Εκκλησία στονκοινωνικό και πολιτιστικό τομέα, ενώ ανέφερε ότι επιθυμεί το διάλογο με πνεύμα συνεργασίας και νηφαλιότητας, έστω και εάν δεν υπάρξει συμφωνία σε όλα τα ζητήματα.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στη δύσκολη περίοδο την οποία διανύουμε, επιθυμία του είναινα στηρίξει όλους τους θεσμούς που συντελούν στη συνοχή της κοινωνίαςμας και υπογράμμισε ότι η συνεχής συνεργασία της Εκκλησίας με τηνΥπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. ΆνναΔιαμαντοπούλου, θα συμβάλει στην επίλυση των θεμάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος μετέφερε τις ευχές της Ιεράς Συνόδου για την επιτυχία της Κυβερνήσεωςστο δύσκολο έργο της, για την ωφέλεια του Ελληνικού Λαού, υπενθύμισε τη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές πριν από ένα μήνα και ενημέρωσε ότι ήδησυγκροτούνται οι Επιτροπές για τη συζήτηση των θεμάτων που αφορούν στηνΕκκλησία και στην Πολιτεία. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη διάθεση της ΔιαρκούςΙεράς Συνόδου να αντιμετωπίζονται όλα τα χρονίζονταεκκλησιαστικά θέματα με συνεννόηση.

Ακόμη, τόνισε ότι υπάρχουν σημεία, στα οποία η Εκκλησία, ως πνευματικόςοργανισμός, δεν μπορεί να υποχωρήσει από τις βασικές εκκλησιαστικές καικανονικές αρχές της, αλλά διαβεβαίωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν  με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.