Skip to main content

Παπανδρέου: Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τη μεγάλη στροφή

Η Ελλάδα θα είναι κάτω από συνεχή πίεση, αλλά ο ελληνικός λαός, μαζί με την κυβέρνησή, θα αποδείξουν ότι η χώρα μπορεί να κάνει τη μεγάλη στροφή, τόνισε ο πρωθυπουργός από την Κοπεγχάγη. Συνάντηση με
Η Ελλάδα θα είναι κάτω από συνεχή πίεση, αλλά ο ελληνικός λαός, μαζί με την κυβέρνηση θα αποδείξουν ότι η χώρα μπορεί να κάνει τη μεγάλη στροφή, με δικό της πρόγραμμα και τις προτεραιότητες που βάζει η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους στο περιθώριο της Διάσκεψης Κορυφής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, στην Κοπεγχάγη.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις προσπάθειές μας, αισθάνονται σιγουριά από την πλευρά τους ότι προχωράμε σε ένα δρόμο με το δικό μας πακέτο, αλλά με πολύ συγκεκριμένους στόχους».

«Δεν είμαστε επαίτες, εμείς θα επιδιώξουμε το χρόνο, θα είμαστε σταθεροί στο πρόγραμμά μας και τα μέτρα τα οποία επιλέξαμε είναι μέτρα που μας πάνε ακριβώς σε μια πράσινη οικονομία, δεν παίρνουμε ημίμετρα, αν παίρναμε τέτοια, πιθανόν να ακουγόμασταν καλύτερα στη διεθνή αγορά, εμείς έχουμε πάρει εντολή για βαθιές αλλαγές», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την κριτική που ασκείται στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας, ιδιαίτερα στις αγορές αυτές, οι οποίες δεν αντιλαμβάνονται αν άλλαξε κυβέρνηση και ζητούν μέτρα στην πράξη, αλλά αυτό βεβαίως είναι στοιχείο που έχει γίνει αντικείμενο κριτικής. Ο Θαπατέρο, για παράδειγμα, λέει ότι δεν μπορεί μια δημοκρατική χώρα με εκλεγμένη κυβέρνηση που έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα, κάποιοι οίκοι που δεν λογοδοτούν πουθενά, να μπορούν να ανεβάζουν και να κατεβάζουν οικονομίες. Και πιστεύω ότι θα είναι και ένα από τα θέματα που θα θέσει στην προεδρία του».

«Ο Πρόεδρος Σαρκοζί είχε πει ότι οι ίδιοι οίκοι που μας αξιολογούν, αξιολογούσαν με Α τράπεζες, που την επομένη κατέρρευσαν», συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου σχολιάζοντας σχετική δημοσιογραφική παρατήρηση.