Skip to main content

Παπανδρέου: Η Ν.Δ. είπε και τον Ανδρέα πράκτορα των Αμερικανών

Θα συγκρουστούμε με όλα τα κατεστημένα, υποσχέθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τι είπε για την οικονομια στη συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία.
Σε συνέντευξη του στην Ελευθεροτυπία και τον Πάνο Σώκο, εφτά μέρες πριν από τις εκλογές και ο Γ. Παπανδρέου εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι το οικονομικό πρόγραμμά του για την έξοδο της χώρας από την κρίση, θα γίνει αμέσως αποδεκτό από την Ε.Ε. γιατί, όπως υπογραμμίζει, είναι απολύτως σύμφωνο με αυτά που αξιώνει.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι:
* Οι πολίτες ξέρουν ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση και ότι η η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη.
* Θα καλέσει σε συνεργασία τις προοδευτικές δυνάμεις ακόμα κι αν το ΠΑΣΟΚ έχει αυτοδυναμία.
* Απορρίπτει τα περί αποκλεισμού των εσωκομματικών του αντιπάλων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αν κερδίσει τις εκλογές και τονίζει: «Δουλέψαμε ενωμένοι και θα κυβερνήσουμε ενωμένοι». Ωστόσο σημειώνει ότι θα χρησιμοποιήσει και πρόσωπα εκτός των εσωκομματικών τειχών.
* Το οικονομικό του πακέτο θα το εφαρμόσει ακόμα κι αν το έλλειμμα είναι πολύ πάνω από αυτό που ανακοινώνει η κυβέρνηση, ενώ υποστηρίζει ότι το μεγάλο πρόβλημα που έχει η Ε.Ε με τη χώρα μας είναι η αναξιοπιστία της κυβέρνησης της Ν.Δ.
* Το πρώτο ταξίδι θα είναι στην Κύπρο για να συνεννοηθεί με την πολιτική της ηγεσία για το εθνικό θέμα.
* Η Ν.Δ. είναι πανικόβλητη και καταφεύγει στην πατριδοκαπηλία όταν του επιτίθεται για χαμηλό πατριωτισμό και θυμίζει: «Και τον πατέρα μου η Ν.Δ. τον έλεγε πράκτορα των Αμερικανών».

Ομιλία στη Λάρισα
Στις 4 Οκτώβρη οι Έλληνες δίνουμε τη μάχη της ζωής μας, τόνισε στην πλατεία Ελευθερίας της Λάρισας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας απόψε σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση. Το μήνυμα που στέλνει από τη Λάρισα, όπως είπε, είναι ότι θα συγκρουστεί με όσα κατεστημένα χρειαστεί όποιο κόστος και αν χρειαστεί να καταβληθεί.

Την επόμενη Κυριακή κάνουμε, τόνισε ο κ. Παπανδρέου το πιο κρίσιμο βήμα και πρόσθεσε ότι σε αυτή την προσπάθεια κάθε μία ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά και γι αυτό καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Μόνο μία κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή, μία κυβέρνηση με σταθερή αυτοδυναμία, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, μπορεί να εγγυηθεί τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα.

Η επιλογή της Κυριακής, τόνισε, είναι μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος, μεταξύ του φόβου και της ελπίδας, μεταξύ της Ελλάδας που βολεύει τους λίγους και της Ελλάδας που δουλεύει για όλους τους Έλληνες. Τώρα, τόνισε, είναι η ώρα να πούμε τέλος σε ό,τι ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Ζήτησε την συστράτευση όλων των πολιτών από όπου και αν προέρχονται ό,τι και αν ψηφίζουν. Πάμε μαζί, τόνισε, να κατακτήσουμε το σεβασμό, να κερδίσουμε την αξιοπρέπεια μας, να κερδίσουμε το μέλλον.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον κ. Καραμανλή ότι ακόμα και μία βδομάδα πριν τις εκλογές παραπλανούν τους Έλληνες πολίτες με ψέματα, με υπεκφυγές και πόλωση.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην περιοχή της Θεσσαλίας και τόνισε ότι ο κάμπος βιώνει εδώ και έξι χρόνια την απουσία της κυβέρνησης και στο διάστημα αυτό ο νομός της Λάρισας μετατράπηκε σε φθίνουσα περιοχή. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να φοβίσει τους αγρότες ότι δήθεν τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ θα τους επιβαρύνουν περισσότερο. Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει την φορολογία των αγροτών και κατηγόρησε τη ΝΔ για καπηλεία όταν υποστηρίζει το αντίθετο.

Αναφερόμενος σε θέματα οικονομίας, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η οικονομία δεν είναι αριθμοί αλλά είναι οι άνθρωποι. Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα απλώσει δίχτυ ασφαλείας και για τις επιχειρήσεις γιατί όπως επισήμανε, υγιείς επιχειρήσεις σημαίνει άνθρωποι με δουλειά. Πρόσθεσε ότι θα παγώσουν οι δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε κρίση για ένα χρόνο τονίζοντας ότι κανένας δεν είναι δυνατόν να επιχειρεί με το μαχαίρι διαρκώς στο λαιμό.
 
Δέσμευση ανέλαβε ο κ. Παπανδρέου και για την προστασία του δικαιώματος στην εργασία, στηρίζοντας όλες τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας και εκείνες που κάνουν νέες προσλήψεις. Αναφέρθηκε επίσης στην πράσινη ανάπτυξη, τονίζοντας ότι δεν είναι απλά ένας σχεδιασμός για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά ένα πολιτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην δημιουργία νέου πλούτου και στη δίκαιη κατανομή του.

Αναφερόμενος ειδικότερα σε θέματα των αγροτών δεσμεύθηκε για την αναμόρφωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για την βελτίωση της ασφαλιστικής κάλυψης των αγροτών, για ριζικές αλλαγές στον ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να καταβάλλονται έγκαιρα οι ενισχύσεις. Για τις συντάξεις των αγροτών, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι βασική προτεραιότητα είναι η αύξηση τους στα 550 ευρώ για τον μεμονωμένο αγρότη και στα 950 ευρώ για το ζευγάρι των αγροτών. Η βασική σύνταξη ,τόνισε, θα βελτιωθεί, ενώ όλοι οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα συνταξιοδοτούνται με 37 χρόνια ασφάλισης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και οι αγρότες θα συνταξιοδοτούνται στο 60ο έτος, όπως συμβαίνει και στα άλλα ταμεία.

O κ. Παπανδρέου ξεκαθαρίζοντας της θέση του για το θέμα του Αχελώου, τόνισε ότι το φράγμα του Σμοκόβου και τα δίχτυα διανομής νερού, η λίμνη Πλαστήρα, ο ταμιευτήρας της Κάρλας, το φράγμα Γυρτώνης, τα φράγματα στον Πηνειό και στον Ενιπέα, συμπληρωμένα με τις αναγκαίες ποσότητες νερού από τον Αχελώο, αποτελούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα έργων.

Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο τους Θεσσαλούς ότι δεν πρόκειται να αφήσει να γίνει η Θεσσαλία Σαχάρα.

Αργα το βράδι ο κ. Παπανδρέου σε δηλώσεις του απηύθυνε πρόσκληση για ενότητα, υποσχέθηκε ριζικές αλλαγές αν γίνει κυβέρνηση, τόνισε οτι η Ελλάδα δε μπορεί να περιμένει άλλο και δεσμεύθηκε για ενα κράτος δικαίου.