Skip to main content

Παπανδρέου: Καθήκον μας η διάσωση της οικονομίας

Πρώτιστο καθήκον μας είναι να σώσουμε την οικονομία, επιδιώκοντας κάθε φορά τις πιο δίκαιες λύσεις, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.
Πρώτιστο καθήκον μας είναι να σώσουμε την οικονομία, επιδιώκοντας κάθε φορά τις πιο δίκαιες λύσεις, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την εισήγησή του στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου χρέωσε την κρίση που περνά η χώρα στη ΝΔ, κάνοντας λόγο και πάλι για «εγκληματικές πολιτικές που μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού» ενω επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι θύμα κερδοσκοπικών επιθέσεων.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση κάνει τριπλή προσπάθειας:

«Πρώτιστο καθήκον μας στις συνθήκες αυτές είναι να σώσουμε την οικονομία, να μειώσουμε το χρέος, επιδιώκοντας κάθε φορά τις πιο δίκαιες λύσεις, τις λύσεις που προστατεύουν στο μέτρο του δυνατού τους ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη.

»Δεύτερον, οι συνθήκες επιβάλλουν να επιταχύνουμε στο μέτωπο της ανάπτυξης. Πρέπει να πατήσουμε γκάζι στην εφαρμογή αναπτυξιακών μέτρων. Διαφορετικά, το κόστος και οι επιπτώσεις της κρίσης θα είναι ακόμη μεγαλύτερες.

»Τρίτον, τα δύσκολα μέτρα που αναγκαζόμαστε να λάβουμε είναι ένας πρόσθετος λόγος για να επιταχύνουμε το σύνολο των πρωτοβουλιών μας, και κυρίως αυτές που έχουν θεσμική υπόσταση, δεν έχουν μεγάλο κόστος και οδηγούν σε ανακούφιση του πολίτη, σε καλύτερες υπηρεσίες από το κράτος, σε καλυτέρευση των συνθηκών ζωής».