Skip to main content

Παπανδρέου: Να ανατρέψουμε το ενδεχόμενο ενός συντηρητικού διπολισμού

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική που έχουν χαράξει, ούτε αφήνουν περιθώρια ότι μπορούν να αλλάξουν στην πορεία προς τις εκλογές, τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

«Πρέπει να αγωνιστούμε για να αποφύγουμε έναν καταστροφικό διπολισμό» σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως είπε ο πρώην Πρωθυπουργός «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον γνωστό πως πολιτεύονται. Και οι δύο ελίσσονται με άνεση και με όπλο το λαϊκισμό, αποφεύγουν με επιμέλεια τη σύγκρουση με συμφέροντα και κατεστημένα».

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική που έχουν χαράξει, ούτε αφήνουν περιθώρια ότι μπορούν να αλλάξουν στην πορεία προς τις εκλογές, ούτε δημιουργούν προοπτική για την επόμενη μέρα. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί έναν επικίνδυνο όπως και αδιέξοδο διπολισμό. Θα καταλήξει στα ίδια προβλήματα που έφεραν την κρίση στη χώρα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ευρώπη ενημέρωσε τα μέλη της ΚΕ για την πρωτοβουλία του να στείλει επιστολή στον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος στη Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να διοργανωθεί νέο δημοψήφισμα για τις σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ.

«Πώς μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να λέγεται αριστερή, δημοκρατική και να στηρίζει τον αυταρχισμό, την καταπίεση, την φυλάκιση των ηγετών της αντιπολίτευσης, μια ναρκοκυβέρνηση, όπως αυτή της Βενεζουέλας;» έθεσε το ερώτημα, ξεκαθαρίζοντας της θέση του: «Καλούμε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να πάει σε ελεύθερες, διεθνώς εποπτευόμενες εκλογές. Αρνούμαστε εξωτερική επέμβαση από τις ΗΠΑ και πιστεύουμε στο λαό της Βενεζουέλας. Σε αυτή την κατεύθυνση, καλώ το ΚΙΝΑΛ να στείλει μήνυμα συμπαράστασης στο λαό της Βενεζουέλας και των υγειών πολιτικών δυνάμεων».