Skip to main content

Παπανδρέου: Τέλος στη σήψη

Τη βούληση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης «για να βγούμε από τη σήψη και να τελειώνουμε με τη διαφθορά όπου και αν βρίσκεται», εξέφρασε από την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός.
Τη βούληση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης «για να βγούμε από τη σήψη και να τελειώνουμε με τη διαφθορά όπου και αν βρίσκεται», εξέφρασε από την Κομοτηνή, την οποία επισκέπτεται από το πρωί, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

«Έπρεπε να αλλάξει η κυβέρνηση για να λάμψει η αλήθεια. Η κυβέρνηση αυτή δεν μένει στα προσχήματα. Οι πολίτες το καταλαβαίνουν αυτό ακόμα και αν κάποιοι το αμφισβητούν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη διάρκεια της ομιλίας του στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ροδόπης (ΟΚΕ), ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης την εγγύηση του Δημοσίου στο κοινοπρακτικό, από πέντε τράπεζες, δάνειο, ύψους 61 δισ. ευρώ προς την "Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία", ώστε να αναταθούν οι δανειακές της υποχρεώσεις και να προχωρήσει σε παραγωγικές δράσεις μέσω του νέου επιχειρηματικού της σχεδίου.

Επίσης, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του έριξε ιδιαίτερο βάρος στη σύνδεση των περιφερειακών ΑΕΙ και ΤΕΙ με την Περιφέρεια, ώστε αυτά να συνδεθούν με το αναπτυξιακό πρότυπο και ζήτησε από την ΟΚΕ τη διατύπωση προτάσεων για το πώς αυτή θα έχει περισσότερο λόγο στα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε ό,τι αφορά τα προγράμματα, τη χρηματοδότηση, καθώς και τη δυνατότητα πρόσβασης κάποιου σε αυτά πέραν των διαδικασιών του εξεταστικού συστήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι ανοιχτό.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ιδιαίτερα τη σημασία που αποδίδεται στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, λέγοντας «πως αν δεν επενδύσουμε σε αυτό, πάλι σε λίγα χρόνια, θα έλθουν και θα μας πουν μειώστε μισθούς για να γίνετε πιο ανταγωνιστικοί».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κέντρο Κατάρτισης και Κοινωνικής Υποστήριξης Ατόμων με Αναπηρία.

Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κομοτηνή επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, στο οποίο συμμετέχουν οι κ.κ. Γ. Πεταλωτής, Λ. Κατσέλη, Δ. Ρέππας, Τ. Μπιρμπίλη, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Π. Γερουλάνος, Ι. Μαγκριώτης, Θ. Τζάκρη, Φ. Σαχινίδης, Μ. Καρχιμάκης, Σ. Βούγιας, η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα, ο γγ Ενημέρωσης Γ. Πετρουλάκης, καθώς και άλλοι γενικοί γραμματείς του υπουργείου και βουλευτές της περιοχής, ενώ παρών είναι και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης.