Skip to main content

Παπανδρέου: Θα είμαι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα

Αυτοί που μας έλεγαν παλαιότερα γερμανοτσολιάδες και Πινοσέτ, τώρα μας θεωρούν πολύφερνες νύφες, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Διέψευσε για άλλη μια φορά τα σενάρια που τον θέλουν να συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά και την προ ημερών κατηγορηματική δήλωσή του επί του θέματος. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα.

«Αυτοί που μας έλεγαν παλαιότερα γερμανοτσολιάδες και Πινοσέτ, τώρα μας θεωρούν πολύφερνες νύφες, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για τις ψήφους εν όψει εκλογών», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρώην πρωθυπουργός.

Διέψευσε ακόμα τις φήμες ότι του πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει επίτροπος στην Ε.Ε., σημειώνοντας ότι θίγεται μόνο που ακούει ότι του έγινε πρόταση, γιατί ο ίδιος δεν θα διαπραγματευόταν ποτέ τις θέσεις του.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ συντηρητικό χώρο, που συμμάχησε με ένα ακροδεξιό κομμάτι, ενώ για την προσχώρηση και υπουργοποίηση των κ. Μωραΐτη και Τόλκα σημείωσε ότι ήταν λάθος τους.

Πάντως ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε ανοιχτός στον διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μετά τις εκλογές, που όπως εκτίμησε θα τις χάσει, καλώντας τον «να αξιολογήσει τα λάθη του, να κάνει την αυτοκριτική του γιατί συγκάλυψε τον καραμανλισμό, είχε προσωπική συνεργασία με τον κ. Παυλόπουλο και τον κ. Καμμένο και εδώ είμαστε» διευκρίνισε.

Αναφερόμενος επίσης στη Ν.Δ. είπε ότι δεν της έχει καμιά εμπιστοσύνη γιατί δεν έχει θετική εμπειρία από τη διακυβέρνηση Σαμαρά, ενώ δεν βλέπει να αναγνωρίζει τα λάθη της και προσπαθεί να προστατέψει τον πρώην ηγέτη της.