Skip to main content

Από τσιγάρο που άναψε ο 52χρονος ξέσπασε η φωτιά στο Παπανικολάου, λέει ο πραγματογνώμονας

Η έκθεση του ιδιώτη πραγματογνώμονα που όρισε το νοσοκομείο αναφέρει τον τρόπο με τον οποίον ξεκίνησε η φωτιά που άφησε πίσω της δύο νεκρούς.

Σε τσιγάρο που άναψε ο 52χρονος ασθενής που νοσηλευόταν στον θάλαμο 206 της πτέρυγας Covid της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης αποδίδεται το ξέσπασμα της φονικής φωτιάς της 6ης Απριλίου που προκάλεσε πρώτα τον θάνατο ενός 79χρονου επίσης ασθενή και αργότερα του ίδιου του 52χρονου, που κατέληξε ως πολυεγκαυματίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η έκθεση του ιδιώτη πραγματογνώμονα που όρισε το νοσοκομείο αναφέρει τον τρόπο με τον οποίον ξεκίνησε η φωτιά.

Συγκεκριμένα, ο 52χρονος ασθενής, που φέρεται να ήταν και πρώην τοξικομανής, άναψε τσιγάρο και λόγω του ότι το οξυγόνο που υπήρχε στον χώρο ήταν high flow άρπαξε αμέσως φωτιά και επεκτάθηκε ραγδαία στον θάλαμο.

Η έκθεση του πραγματογνώμονα, ο οποίος συνομίλησε μεταξύ άλλων και με τον 72χρονο που ήταν ο τρίτος ασθενής που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο, αναφέρει πως ο 52χρονος ασθενής άναψε τσιγάρο, πήραν φωτιά τα ρούχα του και από τον πανικό του άρχιζε να περιφέρεται στον χώρο και να πετά τα φλεγόμενα ρούχα του, με αποτέλεσμα η φωτιά να εξαπλωθεί παντού. Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται πως έφτασαν οι φλόγες και στον 79χρονο ασθενή, που εντοπίστηκε απανθρακωμένος στο κρεβάτι του.

Ο συντονιστής διευθυντής του Πνευμονολογικού Τμήματος του Παπανικολάου, Αδαμάντιος Χλωρός, ανέφερε στη Voria.gr πως ο ίδιος συνόδευσε τον πραγματογνώμονα στον χώρο του δεύτερου ορόφου της κλινικής την Παρασκευή 8 Απριλίου για να συλλέξει τα κατάλληλα στοιχεία.

Από την πυρκαγιά, όπως είχε αναφέρει ο πνευμονολόγος του νοσοκομείου, Σταύρος Τρύφων, ο 79χρονος εξαϋλώθηκε την ίδια στιγμή, ενώ ο 52χρονος υπέκυψε στα τραύματά του την επόμενη ημέρα, στις 7 Απριλίου.