Skip to main content

Παπανικολάου: Έλεγχος για τυχόν ελλείψεις μετά το δημοσίευμα της Voria

Η απάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου Παπανικολάου στο δημοσίευμα της Voria.gr για τις ελλείψεις σε μέσα προστασίας στη Β΄ ΜΕΘ.

Σε ενδελεχή έλεγχο όσων αναφέρονται στο δημοσίευμα της Voria.gr για ελλείψεις σε μάσκες και άλλα μέσα προστασίας στη Β' ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ξεκινά η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Διαβάστε: Παπανικολάου-Συγκλονίζουν οι νοσηλευτές - Δεν είμαστε ζητιάνοι

Απαντώντας στο δημοσίευμα η διοίκηση του νοσοκομείου Παπανικολάου επισημαίνει ότι ουδέποτε έγινε αποδέκτης επίσημης αναφοράς έλλειψης μέσων ατομικής προστασίας, τόσο από τη συγκεκριμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όσο και από άλλα τμήματα και κλινικές του Νοσοκομείου.

Σημειώνει επίσης ότι με τη στήριξη και τη συνεργασία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας), έχει εξασφαλίσει τη δυνατή επάρκεια και προβαίνει στη συνετή διαχείριση όλων των μέσων ατομικής προστασίας που διαθέτει.

«Παρ΄ όλα αυτά και επιθυμώντας την εξασφάλιση συνθηκών αλήθειας και διαφάνειας στη διαχείριση της συγκεκριμένης κρίσης – προς όφελος όλων - θα προβεί σε ενδελεχή έλεγχο των αναφερομένων στο συγκεκριμένο δημοσίευμα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η απάντηση της διοίκησης του Γ.Ν.Θ. «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»:

Σε απάντηση του από 29.03.2020 δημοσιεύματος της voria.gr η Διοίκηση του Γ.Ν.Θ. «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» αναφέρει τα εξής:

Στις έκτακτες συνθήκες πανδημίας που αντιμετωπίζει η χώρα μας ο αγώνας όλων μας είναι κοινός.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας, με τη στήριξη και τη συνεργασία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας), έχει εξασφαλίσει τη δυνατή επάρκεια και προβαίνει στη συνετή διαχείριση όλων των μέσων ατομικής προστασίας που διαθέτει, για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο υπερβάλλει εαυτόν καθημερινά.

Αποκλειστικός γνώμονας όλων των ενεργειών της είναι η ασφάλεια τόσο των ασθενών, όσο και του προσωπικού του Νοσοκομείου, το οποίο αυτή τη στιγμή φέρει το βάρος της αντοχής του υγειονομικού συστήματος της χώρας.

Επισημαίνουμε ότι η Διοίκηση ουδέποτε έγινε αποδέκτης επίσημης αναφοράς έλλειψης μέσων ατομικής προστασίας, τόσο από τη συγκεκριμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όσο και από άλλα τμήματα και κλινικές του Νοσοκομείου, αντιθέτως υπήρξε διαβεβαίωση επάρκειας από τους Διευθυντές τμημάτων και τους Προϊσταμένους της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Παρ΄ όλα αυτά και επιθυμώντας την εξασφάλιση συνθηκών αλήθειας και διαφάνειας στη διαχείριση της συγκεκριμένης κρίσης – προς όφελος όλων - θα προβεί σε ενδελεχή έλεγχο των αναφερομένων στο συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Από τη Διοίκηση