Skip to main content

Παπανικολάου: Οι θεμέλιοι λίθοι για να απλωθεί το ΚΙΝΑΛ στην κοινωνία

Άρθρο του πολιτευτή του Κινήματος Αλλαγής και δικηγόρου, Βαγγέλη Παπανικολάου, στη Voria.gr με αφορμή την 3η του Σεπτέμβρη.

Του Βαγγέλη Παπανικολάου*

3 του Σεπτέμβρη, 46 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ . Και θεωρώ ότι για να μιλάμε και την πεντηκοστή επέτειο θα πρέπει να ξεκινήσει ένας σοβαρός διάλογος στην παράταξη πάνω στα εξής ζητήματα.

Πρώτον να αποδεχτούμε, ότι η χώρα και η δημοκρατία χρειάζεται έναν ισχυρό πολιτικό πόλο σαν το ΠΑΣΟΚ. Παραμένοντας φανατικός υποστηρικτής της μεταπολίτευσης, και ότι αυτή προσέφερε στην ανόρθωση του βιοτικού επιπέδου του πολίτη, το ΠΑΣΟΚ υπήρξε σημαντικότατος πυλώνας.

Η εναλλαγή σε τακτά χρονικά διαστήματα κομμάτων προσηλωμένα στις ευρωπαϊκές αξίες στην εξουσία, αποτελεί υγεία και αποσκοπεί στην εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας μας, αλλά και κάθε δημοκρατίας δυτικού τύπου.

Δεύτερον να διαπιστώσουμε ότι το εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής έχει περιπέσει σε τέλμα, διότι άθελά τους κάποιοι, ίσως και ηθελημένα προώθησαν μια ΔΗΜΑΡοποίηση του ΠΑΣΟΚ που δεν οδηγεί πουθενά.

Στην αγωνία της αναβάπτισης και στο να λειτουργήσει το Κιν.Αλ. ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλύνουν συγκεκριμένα πρόσωπα τις αμαρτίες τους που δικαίως ή και αδίκως στα μάτια του λαού έχουν, δεν έλαβαν υπ' όψιν το θυμικό του κόσμου που είναι δεμένο με το ΠΑΣΟΚ και τα σύμβολα του, και παρουσιάζονται στα μάτια του ως αρνητές μιας παρακαταθήκης που αν τη βάλουμε σε ζυγαριά, έχει αναμφισβήτητα θετικό πρόσημο.

Τρίτον, απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγέννηση της παράταξης είναι η με κάθε κόστος και κάθε τρόπο επαναφορά του ΠΑΣΟΚ και των συμβόλων του.

Τέταρτον η αναδιοργάνωση του κόμματος με πρόσωπα που δεν έχουν πληγώσει την κοινωνία, δικαίως ή και αδίκως θα έλεγα τις περισσότερες φορές, τουλάχιστον γι' αυτούς που παραμείνανε στην παράταξη.

Άλλωστε σε αυτό διευκολύνει κατά πολύ η μαζική φυγή αυτών που πραγματικά υπήρξαν αρνητικοί πρωταγωνιστές στις αγκάλες του πολιτικού μορφώματος και της ντροπής της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος και πέμπτον το σημαντικότερο: Η προσήλωση και η εμβάθυνση σε δύο θεμελιακά σημεία που πρέπει να διαθέτει κάθε πραγματικά προοδευτικό κίνημα. Ο συνδυασμός του Πατριωτικού, Εθνικού στοιχείου με το Κοινωνικό και η Κοινωνική ενσυναίσθηση, με τον απαραίτητο ρεαλισμό που απαιτείται.

Πάνω στις τελευταίες θεμελιακές αξίες ή καλύτερα θεμελιακούς λίθους θα πρέπει να εντρυφήσουμε και να απλωθούμε στην κοινωνία, για το καλό της πατρίδας και της προόδου.

*Ο Βαγγέλης Παπανικολάου είναι πολιτευτής του Κινήματος Αλλαγής και δικηγόρος