Skip to main content

Παπανικολάου: Στο ίδιο κτήριο κρούσματα κορωνοϊού και καρκινοπαθείς!

Επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού νοσηλεύονται στο ίδιο κτήριο με τους καρκινοπαθείς στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Τεράστια ανησυχία στους καρκινοπαθείς προκαλεί το γεγονός ότι αναγκάζονται να υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες στο ίδιο κτήριο όπου νοσηλεύονται επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Όπως είχε αποκαλύψει η Voria.gr, όταν το Παπανικολάου εντάχθηκε ως δεύτερο νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού μετά το ΑΧΕΠΑ, επελέγη ως καταλληλότερο κτήριο για την υποδοχή και νοσηλεία ασθενών θετικών στον ιό αυτό της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΕΣΥ. Σταδιακά το συγκεκριμένο κτήριο έγινε υποδοχέας και για ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, στο «Νέο Κτήριο», όπως πλέον αποκαλείται, τρεις εκ των τεσσάρων ορόφων έχουν δεσμευτεί για τον κορωνοϊό: στην Πνευμονολογική Κλινική και στη Χειρουργική νοσηλεύονται όσοι έχουν διαγνωστεί με τον ιό, ενώ στα Επείγοντα διακομίζονται όσοι έχουν συμπτώματα που παραπέμπουν σε κορωνοϊό. Όμως, στον τέταρτο όροφο του ίδιου κτηρίου εξακολουθούν να πραγματοποιούνται οι χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών. Κι αυτό εγείρει σοβαρές ανησυχίες και φόβο για τους τελευταίους, καθώς αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τους ίδιους χώρους με επιβεβαιώμενα κρούσματα. Ως εκ τούτου, οι πιθανότητες να νοσήσουν ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς αυξάνονται δραματικά, ιδίως από τη στιγμή που, όπως καταγγέλλεται στη Voria.gr, τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι τουλάχιστον ελλιπή, εάν όχι ανύπαρκτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι ασθενείς εισέρχονται στο συγκεκριμένο κτήριο από την ίδια είσοδο, ενώ δεν υπάρχει κανένα μέτρο προστασίας κατά την υποδοχή, παρά μόνον μία διαχωριστική κορδέλα! Η μοναδική απόφαση διαχωρισμού που έχει μέχρι στιγμής ληφθεί είναι ότι κρούσματα κορωνοϊού και καρκινοπαθείς φτάνουν στους αντίστοιχους ορόφους μέσω διαφορετικού ασανσέρ...

Κι όλα αυτά ενώ, όπως έγραψε χθες η Voria.gr, έχουν ήδη επιβεβαιωθεί τρία κρούσματα κορωνοϊού σε νοσηλεύτριες του νοσοκομείου Παπανικολάου και μάλιστα στο «Νέο Κτήριο». Οι δύο ανήκουν στην Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου και η τρίτη στη Β' Χειρουργική κλινική.