Skip to main content

Παπαντωνίου: «Η κρίση στην Ελλάδας ξεπερνάει το πρόβλημα των άλλων χωρών»

Ο Γ. Παπαντωνίου μίλησε στο «London School of economics» για την κρίση στην Ελλάδα.
«Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μια δημοσιονομική κρίση, οι διαστάσεις της οποίας ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια του προβλήματος των άλλων χωρών. Αντιμετωπίζει επίσης μια ευρύτερη οικονομική κρίση λόγω της μεγάλης κάμψης της ανταγωνιστικότητας τα τελευταία χρόνια, τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, μιλώντας χθες στο «London School of economics» με την ιδιότητα του επισκέπτη καθηγητή.

Ο κ. Παπαντωνίου σημείωσε πως «η συνύπαρξη του δημοσιονομικού εκτροχιασμού και της ανταγωνιστικής υστέρησης αποκλείουν την οποιαδήποτε ανάκαμψη της οικονομίας. Απαιτούνται μεγάλες τομές και αλλαγές, προκειμένου η Ελλάδα να αποκαταστήσει γρήγορα συνθήκες σταθερότητας και ισχυρής ανάπτυξης αναβαθμίζοντας παράλληλα το κοινωνικό κράτος».

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαντωνίου, «η μετάβαση στην οικονομία της γνώσης, η επένδυση στην παιδεία, η εισαγωγή νέων τεχνολογιών, αλλά και η καταπολέμηση της διαφθοράς και η ενδυνάμωση των ανεξάρτητων αρχών αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα των αναγκαίων τομών στο κράτος, τους θεσμούς και την εκπαίδευση».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπαντωνίου εξέφρασε την πεποίθηση πως «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ