Skip to main content

Παπαρήγα: Να παρεμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης

Σε συγκέντρωση που οργάνωσε η ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ στην πλατεία Ομονοίας, ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης της 24ης Φεβρουαρίου, παρέστη η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.
Σε συγκέντρωση που οργάνωσε η ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ στην πλατεία Ομονοίας, ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης της 24ης Φεβρουαρίου, παρέστη η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

Σε δηλώσεις της τόνισε ότι η κυβέρνηση με τα μέτρα που παίρνει θέλει να εξασφαλίσει την πλήρη κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

«Δεν υπάρχει χρόνος, πρέπει να προλάβουμε και να παρεμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, πριν η κυβέρνηση τα φέρει στη Βουλή. Δεν θα πάρουν μόνο το 14ο μισθό. Θα πάρουν δυο και τρεις μισθούς. Μόνο και μόνο γιατί θα αυξήσουν τον ΦΠΑ, γιατί θα ανεβάσουν τα καύσιμα. Αυτό θα σηματοδοτήσει γενικότερο φούντωμα της ακρίβειας. Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι παίρνουν τα μέτρα, για να καλύψει τα ελλείμματα και τα χρέη. Στην πραγματικότητα ένα πολύ μικρό μέρος θα καλυφθεί. Πάει να πετύχει ένα και μοναδικό στόχο, να εξασφαλίσει την πλήρη κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, την ανάκαμψη πάνω στις πλάτες των εργαζομένων που δεν είναι απλώς θύμα. Αυτή τη φορά οι συνέπειες θα ένα τραγικές και μακροπρόθεσμες».

Σε ερώτηση σχετικά με την επιτυχία της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, η γγ του ΚΚΕ απάντησε:

«Το σύστημα στο οποίο ζούμε βασίζεται πάντα σε μια στρεβλή, αλλιωμένη και πλάνα στατιστική. Για παράδειγμα η ΕΕ στη στατιστική της περιλαμβάνει ως εργαζόμενους αυτούς που δουλεύουν ένα μήνα και 15 ημέρες το χρόνο. Αλλά γενικότερα το σύστημα, ανάλογα με τη φάση που βρίσκεται, κάνει τη λεγόμενη "δημιουργική λογιστική". Πότε για να μπει μια χώρα στην ΟΝΕ, πότε για να ζητηθεί να πάρει μέτρα. Η στατιστική της ΕΕ είναι και αντιεπιστημονική και ψεύτική και φιλομονοπωλιακή».

Η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι με τη συζήτηση γύρω από τα στατιστικά στοιχεία θα επιχειρήσουν να αποπροσανατολίσουν το λαό και, αν περάσει ο αποπροσανατολισμός, θα είναι πρόβλημα.

«Ας μην φοβούνται οι διάφοροι ότι θα σπάσει η συναίνεση. Η συναίνεσή τους έχει βαθιά ρίζα, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας», πρόσθεσε.

Δήλωση Α. Τσίπρα για την κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση δεν μιλά για τον 14ο μισθό, γιατί είναι τρομοκρατημένηκαι έτοιμη να τα δώσει όλα στις αγορές. Ήρθε όμως η ώρα να καταλάβειότι εκτός από την πίεση των κερδοσκόπων, υπάρχει και η πίεση τηςκοινωνίας. Και αυτή θα την καταλάβει, για τα καλά, την ερχόμενη Τετάρτηστη μεγάλη γενική απεργία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας,για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και τις αντιδράσεις τωνεργαζομένων.