Skip to main content

ΠΑΠΑΡΗΓΑ:Παραμυθια και μπαμπουλας η ακυβερνησια

«Η χώρα θα κυβερνηθεί. Δεν υπάρχει χώρα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης που έμεινε ακυβέρνητη»τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στους εργαζομένους της ΒΙΑΝΕΞ.
«Η χώρα θα κυβερνηθεί. Δεν υπάρχει χώρα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης που έμεινε ακυβέρνητη»τόνισε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στους εργαζομένους της ΒΙΑΝΕΞ.

Η κα Παπαρήγα συνέχισε,« επομένως, το θέμα είναι το εξής : Είναι παραμύθι και μπαμπούλας η ακυβερνησία. Και να σας πω και κάτι άλλο; Ακόμα κι αν χρειαστεί να γίνουν δεύτερες εκλογές, οι δύο εκλογές είναι σαν μια. Θα κυβερνηθεί το καράβι, με κακούς κυβερνήτες. Αυτό είναι βέβαιο. Είτε η ΝΔ είναι πρώτη, είτε το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο, είτε ο ένας εκ των δύο είναι αντιπολίτευση, ο συσχετισμός θα είναι αρνητικός.»

 Στην ομιλία της στους εργαζομένους η κα Παπαρήγα τόνισε:

 "Ξέρουμε πάρα πολύ καλά  και ως ένα βαθμό το κατανοούμε, αλλά το πολεμάμε, ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού θα φτάσει στην κάλπη με το βάρος εκβιαστικών και τρομοκρατικών διλημμάτων με το παραμύθι της ακυβερνησίας. Είτε συζητάνε αυτοί που κάνουν τις δημοσκοπήσεις, είτε συζητάνε πολιτικοί, τσακώνονται μεταξύ τους, αλλά καταλήγουν, ιδιαίτερα ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα μικρότερα κόμματα ότι ναι μεν, αλλά πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα.

 Μπορεί, όμως, να γίνει η διαφορά: Αυτό που δεν έγινε στις ευρωεκλογές και που αν γινόταν θα βρίσκονταν σε πιο δύσκολη θέση.

 Τι μπορεί να γίνει; Τα δύο εκατομμύρια κόσμου που ήταν αντίθετα στα δύο κόμματα και δεν πήγαν να ψηφίσουν γιατί δεν ήθελαν να τους δώσουν την ψήφο (αξιοποιώντας το γεγονός πως ήταν και ευρωεκλογές και μέσα εκεί ήταν και ψηφοφόροι, οι οποίοι είχαν ψηφίσει το ΚΚΕ ή ήθελαν να ψηφίσουν το ΚΚΕ ) να πάνε να ψηφίσουν με βάση την πείρα, τη σκέψη και τη συνείδηση τους και να τους καταψηφίσουν, γιατί εδώ πια είναι εθνικές εκλογές".