Skip to main content

Παπαρήγα: Στο επίκεντρο τα προβλήματα Παιδείας και Απασχόλησης

«Το ΚΚΕ μετέχει και σε κινητοποιήσεις και δραστηριότητες οι οποίες σήμερα έχουν ως επίκεντρο τα προβλήματα της μόρφωσης και τα προβλήματα της δουλειάς», τόνισε σε σημερινή δήλωσή της η Γ.Γ. της ΚΕ του
«Τo KKE καθόλου δεν απέχει από την επέτειο της δολοφονίας ενός παιδιού, που δεν πρέπει να ξεχαστεί. Το ΚΚΕ, όμως, μετέχει σε κινητοποιήσεις και δραστηριότητες οι οποίες σήμερα έχουν ως επίκεντρο τα προβλήματα της μόρφωσης και τα προβλήματα της δουλειάς», τόνισε σε σημερινή δήλωσή της η Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Α. Παπαρήγα.

Και πρόσθεσε ότι «τιμάς μια επέτειο και ένα γεγονός, προσαρμόζοντας, αν θέλετε, το περιεχόμενό της και στις επείγουσες ανάγκες της στιγμής. Η καλύτερη τιμή σε αυτή την επέτειο είναι η ιεράρχηση δραστηριότητας για θέματα μόρφωσης και δουλειάς. Κι άλλωστε θύμα των συνεπειών αυτής της πολιτικής ήταν και ο Αλέξης».

Η κα Παπαρήγα είπε ακόμη ότι ένα δυναμικό, δυνατό, κίνημα πρέπει να έχει και σωστά αιτήματα και στόχους που ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των εργαζομένων και ταυτόχρονα πρέπει να περιφρουρείται, να αυτοπεριφρουρείται από κάθε ενέργεια που μπορεί να το εκθέσει σε μηχανισμούς τρομοκράτησης και συκοφαντίας. Αυτοπεριφρούρηση σημαίνει εσωτερική αυτοπεριφρούρηση, μακριά από κάθε μηχανισμό καταστολής, είπε.

Αναφερόμενη στο επεισόδιο που έγινε εις βάρος του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Χ. Κίττα,η κα Παπαρήγα είπε ότι σύμφωνα με την εκτίμησή της «υπάρχει μια προσπάθεια να βρεθούν οι πρυτανικές αρχές μπροστά σε ένα εκβιαστικό δίλημμα: ή να χάνουν το κεφάλι τους ή να φωνάξουν την Αστυνομία να καταλύσει το άσυλο. Πάλι υπάρχει τρόπος η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές, οι φοιτητικοί σύλλογοι που πρέπει να λειτουργήσουν και όχι γενικά και αφηρημένα οι φοιτητικές παρατάξεις, να αναλάβουν την περιφρούρηση των ιδρυμάτων».