Skip to main content

Παπαρήγα: Το ΚΚΕ δεν θα εφαρμόσει το νόμο για τα κουπόνια

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να εφαρμόσει το νόμο σε ό,τι αφορά στην ονομαστικοποίηση των κουπονιών, δήλωσε η γγ του κόμματος Αλ. Παπαρήγα.
Τη θέση του κόμματος της, ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει το νόμο σε ό,τι αφορά στην ονομαστικοποίηση των κουπονιών, επανέλαβε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Σε σύντομη παρέμβασή της, η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για νόμο παγίδα που θα μείνει ανεφάρμοστος και τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν θα υποκύψει σε απειλές και εκβιασμούς.

Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης αντέτεινε ότι: «στόχος του νομοσχεδίου δεν είναι το κουπόνι των 10 ευρώ, αλλά ο συνδυασμός που θα πει ότι συγκέντρωσε ένα εκατομμύριο ευρώ από ανώνυμα κουπόνια», ενώ διαβεβαίωσε ότι διασφαλίζονται απόλυτα τα προσωπικά δεδομένα.

«Είναι λάθος το ερώτημα αν θα εφαρμόσουμε εμείς το νόμο. Τα προβλεπόμενα όργανα θα το κάνουν. Όποιος δεν το τηρήσει θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα όργανα. Αν τα όργανα τώρα δεν εφαρμόσουν το νόμο, θα έχουν αυτά τις συνέπειες», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης έκανε λόγο για γάντι που πετάει το ΚΚΕ στην κυβέρνηση, την οποία κάλεσε να απαντήσει αν θα παίξει το παιχνίδι ηρωποίησής του.

«Δεν είναι λύση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ των κομμάτων, αλλά μια πρόταση για διαφανές πολιτικό σύστημα, όπως ήταν η εντολή του ελληνικού λαού», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την ονομαστικοποίηση των κουπονιών, «ξεκινάει ένα νέο φακέλωμα εξίσου επικίνδυνο με τα παλιά».