Skip to main content

Παπαρήγα: Το πακέτο δεν σημαίνει τίποτα για τον λαό

Όσα δισεκατομμύρια και να δώσουν στο ελληνικό κράτος, αυτό για το λαό δεν σημαίνει τίποτα, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ΠΑΜΕ, για την εργατικ
«Όσα δισεκατομμύρια και να δώσουν στο ελληνικό κράτος, αυτό για το λαό δεν σημαίνει τίποτα. Γιατί το κεφάλαιο θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται ακόμη πιο σκληρά τους εργαζόμενους και το σάπιο πολιτικό σύστημα να τσαλαπατά κυριολεκτικά και να εκφοβίζει τους εργαζόμενους, να θέλει εργαζόμενους χωρίς αξιοπρέπεια», τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ΠΑΜΕ, για την εργατική Πρωτομαγιά.

 Η κα Παπαρήγα επεσήμανε ότι «ήρθε η ώρα πραγματικά. Πραγματικά τώρα. Είμαστε στο και πέντε. Δεν πρέπει να αργήσουμε άλλο για να υπάρξει ένα μεγάλο λαϊκό, εργατικό, αγροτικό μέτωπο, που θα βάλει ως στόχο τη μεγάλη, τη ριζική ανατροπή. Μόνο στο δρόμο ενός τέτοιου αγώνα υπάρχει η δυνατότητα να βελτιωθεί κάτι υπέρ των εργαζομένων».

Στην κεντρική του ομιλία ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ τόνισε πως «στο στόχαστρο βρίσκονται όλοι, οι παππούδες μας, οι γονείς μας, η νέα γενιά. Μας ζητάνε να παραιτηθούμε απο κάθε δικαίωμα που έχει απομείνει στην εργατική τάξη. Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας, ως αφετηρία νέων και μεγάλων αναμετρήσεων με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Κατακτήσεις που κερδήθηκαν με θυσίες και αίμα δεν παραδίδονται. Στο όνομα των νεκρών της τάξης μας και αυτό της νέας γενιάς το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να ηγηθεί στον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης που εξαπολύεται σε βάρος όλων των λαών της Ευρώπης, στη γειτονιά μας».