Skip to main content

Πάπας Φραγκίσκος: Θα μένουν εκτός κλήρου οι ομοφυλόφιλοι

«Στην εκκλησιαστική και ιερατική ζωή, δεν υπάρχει χώρος για αυτό το είδος αγάπης», ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του, ο ποντίφικας.

Για το θέμα της ομοφυλοφιλίας ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο Πάπας Φραγκίσκος τονίζοντας πως είναι μια «μόδα» στην οποία ο κλήρος είναι «ευεπηρέαστος».

«Το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που πρέπει να διευκρινίζεται εξαρχής από τους υποψηφίους κληρικούς», σχολίασε ο ποντίφικας αναφορικά με όσους θέλουν να γίνουν στο μέλλον ιερείς.

«Στις κοινωνίες μας μάλιστα φαίνεται ότι η ομοφυλοφιλία είναι της μόδας και η νοοτροπία αυτή έχει επηρεάσει, κατά κάποιο τρόπο, τη ζωή της εκκλησίας», συμπλήρωσε ενώ επεσήμανε πως «αυτή η κατάσταση είναι κάτι που με ανησυχεί, καθώς όπως φαίνεται δεν λήφθηκε η απαραίτητη προσοχή όταν έπρεπε».

Η θέση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι ότι οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι αμαρτωλές. Η στάση του ποντίφικα για την ομοφυλοφιλία στον κλήρο δεν είναι κάτι καινούριο.

«Στην εκκλησιαστική και ιερατική ζωή, δεν υπάρχει χώρος για αυτό το είδος αγάπης. Ως εκ τούτου, η εκκλησία συνιστά να μην γίνονται δεκτοί στον κλήρο άνθρωποι με τέτοια τάση», κατέληξε ο πάπας Φραγκίσκος.