Skip to main content

Παπαστεργίου: Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΚΜ

Δεν πρόκειται να συνομιλήσουμε ως παράταξη με κανέναν πολιτικό χώρο για να συνδιαμορφώσουμε ψηφοδέλτιο, ανέφερε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τη στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ. Χρήστος Παπαστεργίου.

Ερωτηθείς, σχετικά, σε συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100 για το εάν, μετά τον δήμο Θεσσαλονίκης υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας του ΚΙΝ.ΑΛ. με τον ΣΥΡΙΖΑ και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Παπαστεργίου είπε πως "με τα τωρινά δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι η δική μας λογική για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας είναι τελείως διαφορετική από την πολιτική την οποία έχει ασκήσει μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ".

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι "επιπλέον, δεν ξέρω εάν υπάρχει σήμερα παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια καθώς η επικεφαλής, η κυρία Δέσποινα Χαραλαμπίδου έχει αποχωρήσει, ως γνωστόν και έχει ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα. Συνεπώς, δεν υπάρχει παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για να επιδιώξουμε να συνεννοηθούμε. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν θα είναι η δική μας παράταξη που θα συγκροτήσουμε, πεδίο συνεργασίας κομμάτων".

Ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε επίσης ότι "δεν πρόκειται να συνομιλήσουμε ως παράταξη με κανέναν πολιτικό χώρο για να συνδιαμορφώσουμε ψηφοδέλτιο. Όταν έρθει η ώρα, θα δημοσιοποιήσουμε τις προγραμματικές θέσεις μας προς όλα τα κόμματα και προς το Κίνημα Αλλαγής, αλλά δεν θα συνδιαμορφώσουμε ψηφοδέλτιο υπό την επίβλεψη κομμάτων. Εμείς θέλουμε να διαμορφώσουμε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα εκφράζει κόσμο, πολύ πέραν της παράταξης".

Η παραίτηση από το δημοτικό συμβούλο

Ερωτηθείς για το εάν, μετά την ανακήρυξή του ως υποψηφίου περιφερειάρχη, σκέφτεται να παραιτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης στο οποίο είχε εκλεγεί με την "Πρωτοβουλία" ο κ. Παπαστεργίου απάντησε πως "δεν είναι στην πρόθεσή μου", ωστόσο παρέπεμψε για το θέμα αυτό στη συνάντηση την οποία θα έχει με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.