Skip to main content

Παπαστεργίου: Εικονικό το έργο Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία

H κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού του υποψήφιου περιφερειάρχη με την υποστήριξη του Κινήματος Αλλαγής, Χρήστος Παπαστεργίου.

 

«Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας ‘Πράξεις για την Κεντρική Μακεδονία’ θα είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών». Με τη φράση αυτή ολοκλήρωσε την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού του ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την υποστήριξη του Κινήματος Αλλαγής, Χρήστος Παπαστεργίου.

Η εκδήλωση η οποία έγινε στο ξενοδοχείο Grand Hotel έκλεισε με την παρουσίαση των 109 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του ψηφοδελτίου.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Παπαστεργίου κατηγόρησε τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα ότι πλασάρει μια εικονική εικόνα για τα πεπραγμένα του, γι’ αυτό, είπε και αρνείται να προσέλθει σε προεκλογικό διάλογο με τους ανθυποψηφίους του ώστε να μην αποκαλυφθεί η γύμνια και τα ψεύδη του. «Είναι ο μόνος υποψήφιος περιφερειάρχης στην Ελλάδα που αρνείται να συμμετάσχει σε διάλογο με τους ανθυποψηφίους του» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

Συνεχίζοντας τα πυρά κατά του κ. Τζιτζικώστα είπε πως η διοίκησή του δεν έχει να επιδείξει ούτε ένα έργο το οποίο να σχεδίασε ο ίδιος, να το χρηματοδότησε και να το ολοκλήρωσε στη διάρκεια της θητείας του. Ανέφερε, επίσης, πως δεν έχει προετοιμάσει προς δημοπράτηση ούτε ένα έργο ως το 2022 που θα τρέχει ήδη το νέο ΕΣΠΑ.

Ο υποψήφιος της παράταξης «Πράξεις για την Κεντρική Μακεδονία» σημείωσε πως είναι ψευδή τα περί πρωτιάς της Κ. Μακεδονίας στις απορροφήσεις κονδυλίων του ΕΣΠΑ και όποια ποσά έχουν απορροφηθεί είτε αφορούν έργα της κεντρικής διοίκησης τα οποία γίνονται στην περιφέρεια και είχαν σχεδιαστεί από προηγούμενες κυβερνήσεις είτε αφορούν κονδύλια για την καταπολέμηση της φτώχιας. «Απόδειξη της εικονικής πραγματικότητας την οποία παρουσιάζει ο κ. Τζιτζικώστας είναι το γεγονός ότι η περιφέρειά μας είναι 9η στην Ελλάδα και περίπου στη θέση 240 σε σύνολο 263 περιφερειών των 28 κρατών μελών της Ε.Ε.» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

Προσέθεσε, δε, πως το μόνο κονδύλι στο οποίο παρατηρείται υπεραπορροφητικότητα είναι αυτό της επικοινωνιακής προβολής για να προωθεί την εικονική πραγματικότητα για την Κεντρική Μακεδονία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διοργανώθηκε και συζήτηση την οποία συντόνισε ο καθηγητής του ΑΠΘ Ορέστης Καλογήρου. Συμμετείχαν η πρώην Επίτροπος στην Ε.Ε., πρώην υπουργός Παιδείας, πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία μίλησε για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον 21ο αιώνα της ψηφιακής εποχής, ο ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θανάσης Τσαυτάρης ο οποίος μίλησε για τον καταλυτικό ρόλο του αγροδιατροφικού τομέα για το μέλλον της Κεντρικής Μακεδονίας, ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης ο οποίος μίλησε για το πανεπιστήμιο ως μοχλό ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Βούγιας ο οποίος είπε ότι ο συνδυασμός του «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» δίνει μια σκληρή μάχη κόντρα σε ισχυρά κέντρα εξουσίας, κομματικά και επιχειρηματικά και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα καταφέρει να περάσει στο δεύτερο γύρο, στις εκλογές για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, πρώην βουλευτές (Καστανίδης, Μαγκριώτης), υποψήφιοι δήμαρχοι κ.ά.