Skip to main content

Παπαστεργίου: Τα νοσοκομεία γίνονται μονοθεματικά και μένουν άνθρωποι στο κενό!

Ο περιφερειακός σύμβουλος και αντινολόγος περιέγραψε την κατάσταση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου σημειώνοντας πως 100 εργαζόμενοι είναι εκτός μάχης.

«Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου είχαμε 6 ασθενείς στη ΜΕΘ και λιγότερους απο 25 σε απλές κλίνες. Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, χθες, δύο εβδομάδες μόλις μετά είχαμε 33 ασθενείς στην ΜΕΘ και 190 σε απλές κλίνες. Η αύξηση ήταν τεράστια! Την ίδια ώρα ξεπερνούν τους 100 οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, που είτε νοσούν από κορωνοϊό, είτε είναι σε καραντίνα γιατί ήρθαν σε επαφή με κρούσμα.» 

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε την κατάσταση στο νοσοκομείο του, ο κ. Χρήστος Παπαστεργίου, αντινολόγος και Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας (ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης με την υποστήριξη του ΚΙΝΑΛ) μιλώντας στο Radio North 98 επισημαίνοντας: «Δεν υπήρξε ούτε στιγμή δίλημμα ανάμεσα σε πολιτικές εκδηλώσεις και στην ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας. Το Πολυτεχνείο μπορούσαμε να το τιμήσουμε συμβολικά και χωρίς συγκεντρώσεις. Εδώ ζούμε την μάχες.»

Περιγράφοντας την καθημερινότητα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης συνεχίζει:

«Σκεφτείτε ότι με βάση το οργανόγραμμα του νοσοκομείου είχαμε ήδη κενά σε προσωπικό της τάξης του 20%-25%, ίσως και παραπάνω, ενώ τώρα έχουμε άλλους 100 εκτός υπηρεσίας. Σκεφτείτε επίσης ότι στην εφημερία της περασμένης Κυριακής, από τους 350 συμπολίτες μας χρειάστηκαν ακτινογραφία θώρακα, περίπου 300 από αυτούς είχαν παθολογικά ευρήματα και οι 110 εισήχθησαν στο νοσοκομείο με επιβεβαιωμένο κορωνοϊό! Και μετά η εξέλιξη είναι ταχεία. Υπάρχουν περιστατικά, που είχαν καθαρή ακτινογραφία και σε δύο ημέρες οι πνεύμονές τους ήταν κατά το 1/3 ή και παραπάνω προσβεβλημένοι.»

«Μέσα στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, εκτός από τους ανθρώπου εκείνους, που νοσούν από κορωνοϊό, είναι και αυτοί, που μένουν κυριολεκτικά στο κενό. Πολλοί συμπολίτες μας που πάσχουν από άλλα νοσήματα και θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν δεν αντιμετωπίζονται. Έχω περιστατικό γνωστού, που πάσχει από καρκίνο του προστάτη, ευτυχώς όχι σοβαρού σταδίου αλλά είναι καρκίνος και ψάχνει ο άνθρωπος να χειρουργηθεί σε δημόσιο νοσοκομείο και δεν μπορεί να βρει στη Βόρεια Ελλάδα. Τα νοσοκομεία μετατρέπονται πια σε μονοθεματικά. Εξυπηρετούνται οι ογκολογικοί ασθενείς, που χρειάζονται χημειοθεραπείες, που είναι σε εξέλιξη η θεραπεία τους αλλά δυστυχώς υπάρχουν συμπολίτες μας που τώρα διαγιγνώσκονται με καρκίνο. Αυτοί; Πώς θα αντιμετωπιστούν;», είπε.

Καταλήγοντας ο κ. Παπαστεργίου τόνισε: «η ενίσχυση των ΜΕΘ είναι διαχρονική υποχρέωση και είναι διαχρονικές οι ευθύνες γιατί δεν έχουμε στην Ελλάδα των αριθμό των ΜΕΘ, που πρέπει να έχουμε».