Skip to main content

Παπαθανάσης: Έρχεται πρόγραμμα 425 εκατ. για την ενίσχυση του τουρισμού

Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για την ενίσχυση στην εστίαση - Οι επιχειρηματίες έχουν την δυνατότητα να δουν κατ’ευθείαν τι ποσό θα λάβουν.

Για την πορεία της πανδημίας και την άρση των περιοριστικών μέτρων που κορυφώνεται σήμερα, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκεύης, σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για την ενίσχυση στην εστίαση και όπως είπε οι επιχειρηματίες έχουν την δυνατότητα να δουν κατ’ευθείαν τι ποσό θα λάβουν. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «όπου έχει υπάρξει επιστρεπτέα προκαταβολή υπάρχει η προϋπόθεση της μη απόλυσης»

Για τους ελέγχους σε καταστήματα εστίασης ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι «οι επιχειρήσεις είναι χιλιάδες όπως και οι έλεγχοι. Το σύστημα των ελέγχων έχει αλλάξει. Επιβάλλονται πρόστιμα. Δεν μπορεί να είναι ο έλεγχος σε κάθε χώρο εστίασης καθημερινά. Γίνονται όμως χιλιάδες έλεγχοι».

Τέλος, για το αν θα υπάρξει προτεραιοποίηση για εμβολιασμούς σε εστίαση και τουρισμό ο κ. Παπαθανάσης είπε πως αυτό θα το αποφασίσει η επιτροπή των ειδικών. Τόνισε, ωστόσο, ότι γίνονται 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα και ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν γίνει 5,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Ακόμα, αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται πρόγραμμα 425 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του τουρισμού.