Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020
x

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ Η ΕΣΤΙΑΣΗ

Διευκρινίσεις για το άνοιγμα της εστίασης έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στους εσωτερικούς χώρους και τα ίντερνετ καφε.

Ως ένα «μεγάλο βήμα επιστροφής» στην κανονικότητα χαρακτήρισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, τα οποία παρέμεναν με κατεβασμένα ρολά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, σήμερα επανέρχονται στην εργασία τους όσοι απασχολούνται στην εστίαση και ανέρχονται σε περίπου 320.000 πολίτες.

Αναφορικά με τα τραπεζοκαθίσματα στους εξωτερικούς χώρους, επανέλαβε ότι δίνεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να αναπτύξουν καθίσματα σε διπλάσιο χώρο όπου υπάρχει η δυνατότητα και παρατήρησε ότι ενδεχομένως να υπάρξουν κάποια προβλήματα στην αρχή, αλλά είναι σίγουρος ότι και οι Δήμοι θα τρέξουν τις διαδικασίες και τα όποια προβλήματα θα έχουν λυθεί εντός των επομένων ημερών.

Μιλώντας για τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι πρόκειται να ανοίξουν πολύ σύντομα. Συμπλήρωσε δε, πως για όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους ειδικούς και «θα δούμε τι πρέπει να αλλάξει ή να διορθωθεί», σύμφωνα με τις οδηγίες τους.

Για τη μείωση του ΦΠΑ σε καφέ και άλλα ροφήματα, τόνισε ότι θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου. Συμπλήρωσε πως υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα υγιεινής και για τους εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης.

Τέλος σε ότι αφορά τα ίντερνετ καφέ, ο κ. Παπαθανάσης είπε πως υπάγονται στην περίπτωση των καταστημάτων που λειτουργούν σε εσωτερικούς χώρους και κατά συνέπεια θα ανοίξουν στην επόμενη φάση, εντός του Ιουνίου, ενώ τα γυμναστήρια θα ανοίξουν αργότερα στις τελικές φάσεις του σχεδίου της επιστροφής στην κανονικότητα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ