Skip to main content

Παπαθανάσης: Τα προϊόντα είναι σε χαμηλότερη τιμή με το «καλάθι του νοικοκυριού»

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι όλα τα προϊόντα που είναι στο «καλάθι του νοικοκυριού» είναι φθηνότερα από ότι ήταν πριν δύο εβδομάδες.

Το «καλάθι του νοικοκυριού» έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παθανάσης, μίλησε στην ΕΡΤ για τις διορθωτικές κινήσεις που έγιναν και πρέπει να γίνουν, για τις αντιδράσεις της αγοράς, τις εντυπώσεις και τα επόμενα βήματα.

«Η πρώτη αποτύπωση είναι θετική. Τα προϊόντα είναι σε χαμηλότερη τιμή» τόνισε ο κ. Παπαθανάσης και σημείωσε ότι όλα τα προϊόντα που είναι στο «καλάθι του νοικοκυριού» είναι φθηνότερα από ότι ήταν πριν δύο εβδομάδες.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι όταν ξεκινά ένα μέτρο χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις. Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρχει καλύτερη σήμανση ώστε να βρίσκουν οι καταναλωτές πιο εύκολα τα προϊόντα, να υπάρχουν οι σχετικές ανακοινώσεις, να δίνουν οδηγίες οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ κτλ.

Εξήγησε πάντως ότι τα προϊόντα θα βρίσκονται στους διαδρόμους που βρίσκονταν και πριν αλλά θα επισημαίνονται με ειδική ετικέτα ώστε να γνωρίζει ο κόσμος ποια είναι. Οι καταναλωτές θα μπορούν επίσης να ενημερώνονται για τα συγκεκριμένα προϊόντα από τους ιστότοπους των σούπερ μάρκετ, στην είσοδο των σούπερ μάρκετ και στην εφαρμογή e- katanalotis.

Για τις αντιδράσεις των κρεοπωλών που υποστηρίζουν ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» απομακρύνει τους καταναλωτές από τα συνοικιακά καταστήματα, απάντησε ότι όποιος θέλει να δημιουργήσει καλάθι, μπορεί να το κάνει. Σε ερώτηση για το εάν τα περισσότερα από τα προϊόντα είναι ιδιωτικής ετικέτας απάντησε ότι 50% είναι ιδιωτικής και 50 επώνυμης.

Εξήγησε επίσης ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» αποτελείται από 30 κατηγορίες προϊόντων που έχουν 51 προϊόντα, τα οποία ελέγχονται για το ποσοστό κέρδους και είναι τα χαμηλότερα σε τιμή, ώστε να προσφέρονται στους καταναλωτές τα φθηνότερα. Πρόσθεσε δε ότι κάθε εβδομάδα ανανεώνεται το «καλάθι του νοικοκυριού» για να είναι σίγουρο ότι το κάθε προϊόν θα είναι σε επάρκεια.