Skip to main content

Παπαθεοδώρου: Υπάρχει προσμονή και αυτοπεποίθηση για τον τελικό (vid)

«Θέλουμε να κάνουμε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο», είπε ο κόουτς του ΠΑΟΚ.

Σίγουρος πως οι παίκτες του θα τα δώσουν όλα για να ανταγωνιστούν τον Παναθηναϊκό και να κατακτήσουν το κύπελλο Ελλάδος εμφανίστηκε μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

«Είμαστε χαρούμενοι που μετά από 20 χρόνια παίζουμε ξανά σε τελικό. Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της σεζόν και για όλους στο σύλλογο είναι κίνητρο να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση αντιμετωπίζοντας μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Η Κρήτη είναι ένας πολύ φιλόξενος τρόπος, έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από εδώ. Θέλουμε να κάνουμε ένα ποιοτικό και ανταγωνιστικό παιχνίδι για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο για να κατακτήσουμε το κύπελλο», σχολίασε ο κόουτς του «Δικεφάλου» και συνέχισε:

«Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και την ποιότητα του αντιπάλου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι αντίπαλος με ένα προπονητή όπως ο Ρικ Πιτίνο. Είμαι σίγουρος πως τα παιδιά μας θα κάνουν το καλύτερο για να εκπροσωπήσουν τον σύλλογο σε έναν μεγάλο τελικό. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το απολαύσουμε όλοι». 

Ερωτηθείς αν φοβάται άδειασμα της ομάδας, απάντησε: «Όχι, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Υπάρχει προσμονή, ενθουσιασμός και αυτοπεποίθηση για να παίξουμε έναν τελικό. Θεωρώ πως έχουμε ακόμη μεγάλα αποθέματα ενέργειας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για μας, ειδικά με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, αν δεν έχεις συγκέντρωση και ενέργεια». 

Για την κατάσταση του Φιλ Γκος είπε: «Χθες έκανε ένα κομμάτι της προπόνησης, όλο το τιμ είναι από πάνω του. Η μέση είναι ύπουλο πράγμα. Θα δούμε σε τι κατάσταση θα είναι σήμερα και αύριο το πρωί θα πάρουμε τις αποφάσεις μας για τη συμμετοχή του». 

Για το αν είναι αγώνας Δαβίδ με Γολιάθ είπε: «Η διαφορά είναι μεγάλη, πρέπει να το δούμε ρεαλιστικά. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να σταθούμε απέναντι σε ομάδες υψηλού επιπέδου, ειδικά σε ένα ματς. Αυτό πέρα από τα δικά μας αγωνιστικά χαρακτηριστικά θα εξαρτηθεί και από τον αντίπαλο που είναι το φαβορί. Εμείς θα κάνουμε όμως αυτό που πρέπει». 

Για το αν ζηλεύει που δεν διεξάγεται Final 8 στην Ελλάδα, σχολίασε:  «Δεν έχουμε καμιά μελαγχολία. Ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη και τι εδώ δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, ούτε να πάρουμε αποφάσεις. Είναι μεγάλο θέμα, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξουμε τέτοια κουβέντα. Θέλουμε να δώσουμε το 100% και να απολαύσουμε το παιχνίδι».