Skip to main content

Παπαζάχος για Κρήτη: Aπίθανο να γίνει και άλλος ισχυρός σεισμός

«Είναι πολύ σοβαρός ο σεισμός και δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχουμε. Η προσοχή πρέπει να δοθεί στο τι έχει γίνει στην περιοχή», τονίζει ο καθηγητής.

«Είναι πολύ απίθανο τώρα να γίνει και άλλος ισχυρός σεισμός όμως είμαι σίγουρος με τα μέχρι τώρα στοιχεία μιλάμε για έναν δύσκολο σεισμό αν σκεφτεί κανείς ότι ήδη οι μικροί σεισμοί είχαν προκαλέσει βλάβη στην περιοχή πόσο μάλλον αυτός που είναι ισχυρός», δηλώνει ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος για τη σεισμική δόνηση που αναστάτωσε την Κρήτη.

«Είναι ένας σεισμός της τάξης του 6 ο οποίος έγινε πριν λίγη ώρα στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, αν θυμάστε εκεί είχαμε σεισμική δραστηριότητα όλο το καλοκαίρι με μικρούς όμως σεισμούς. Αυτός ήταν ένας μεγάλος σεισμός», σημειώνει ο καθηγητής στο newsit.gr και προσθέτει:

«Είναι πολύ σοβαρός ο σεισμός και δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχουμε. Η προσοχή πρέπει να δοθεί στο τι έχει γίνει στην περιοχή και στα χωριά της περιοχής. Θέλει προσοχή στα κτήρια να μην κατοικηθούν προτού ελεγχθούν και κλείσει η όλη η ιστορία. Τέτοιοι σεισμοί συνήθως έχουν μεγάλες επιπτώσεις. Τέτοιου μεγέθους σεισμός είναι απίθανο να γίνει αλλά μετασεισμούς πολλούς θα έχουμε τις επόμενες ώρες για αυτό πρέπει ο κόσμος να μην μείνει μέσα στα σπίτια».