Skip to main content

Παπάζογλου: Σκαλοπάτι το Βέλγιο για τους Κίτσιου - Χαρίση

«Στο Βέλγιο μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο, έμαθα να πληρώνομαι στην ώρα μου και δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα», δήλωσε ο επιθετικός της Κόρτραϊκ

Για τον δανεισμό των Στέλιου Κίτσιου και Χάρη Χαρίση στη Σιντ-Τρούιντεν μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis», ο Θανάσης Παπάζογλου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ και νυν της Κόρτραϊκ:

Θα συνεχίσεις Ολλανδία ή στο Βέλγιο;

«Έχω ένα χρόνο ακόμη στο Βέλγιο, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πως θα είναι τα πράγματα. Πρωταρχικός μου στόχος είναι η Ευρώπη, βέβαια δεν αποκλείω τίποτα. Σκοπεύω να μείνω για πολύ ακόμη στο εξωτερικό γιατί μου αρέσει. Έκανα την αρχή πριν δύο χρόνια και θα ήθελα να μείνω γιατί μου αρέσει ο τρόπος που εργάζονται εδώ.

Για τους Χαρίση και Κίτσιου και τον δανεισμό τους στο Βέλγιο και τη Σιντ-Τρούιντεν:

«Με την εμπειρία που έχω στο βελγικό πρωτάθλημα και από τα όσα μου λένε τα υπόλοιπα παιδιά, θα μπορέσουν να προσαρμοστούν γρήγορα και να δείξουν ένα καλό πρόσωπο. Το πρωτάθλημα κινείται σε γρήγορους ρυθμούς αλλά ένας ποιοτικός παίκτης μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το θέμα είναι να μπουν γρήγορα στον τρόπο παιχνιδιού της χώρας.

Μπορεί να είναι «σκαλοπάτι» η παρουσία τους στο Βέλγιο και να επιστρέψουν με καλύτερες προϋποθέσεις στον ΠΑΟΚ;

Όχι μόνο για να επιστρέψουν στον ΠΑΟΚ, αλλά και για να τους δει όλη η Ευρώπη. Είναι από τα καλύτερα πρωταθλήματα και πολλοί που αγωνίζονται εδώ παίρνουν μετεγγραφή σε Γερμανία, Ιταλία, Β΄Αγγλίας και Ολλανδία. Ίσως μπορέσουν να αρπάξουν την ευκαιρία και να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Είναι καλή ευκαιρία όχι μόνο για τους Χαρίση και Κίτσιου αλλά και για όλους όσους πηγαίνουν στο Βέλγιο».

Για τη Σιντ-Τρούιντεν:

«Είναι μια ομάδα που βρίσκεται στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας. Τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον όσο είμαι εγώ εκεί, δεν τους έχω δει να στοχεύουν στα πρώτα πλει οφ. Είναι μια ομάδα όμως που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «σκαλοπάτι», όπου θα τους δοθούν ευκαιρίες.

Από όσο τους ξέρεις, θα μπορέσουν να έχουν καλές πιθανότητες στο Βέλγιο;

«Όταν παίζεις στον ΠΑΟΚ σε τέτοια νεαρή ηλικία, κάτω από αυτή την πίεση και σηκώνοντας τέτοιο βάρος, νομίζω ότι δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. «Θράσος» και ποιότητα έχουν, οπότε δεν πιστεύω ότι θα έχουν κάποιο πρόβλημα στη Σιντ-Tρούιντεν. Απλά πρέπει να προσαρμοστούν γρήγορα, εφόσον το πρωτάθλημα ξεκινάει γρήγορα, τέλος Ιουλίου».

Θα πρότεινα στον οποιονδήποτε να παίξει στο Βέλγιο, όχι μόνο ως δανεικός αλλά και σαν μεταγραφή. Είναι πραγματικά μια καλή αγορά και το προσέχουν πολύ το πρωτάθλημα».

Συζητούν στο Βέλγιο για παθογένειες, διαφθορά και οικονομικά προβλήματα;

«Είμαι δύο χρόνια εκεί. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα διαιτητή και καθυστέρησης πληρωμών. Δύο χρόνια τώρα βιώνω πως είναι να πληρώνομαι στην ώρα μου. Είναι διαφορετικά, μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο και δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα».