Skip to main content

Παπάζογλου: Σπίτι μου ο Άρης, θα ήθελα να επιστρέψω

Ο επιθετικός της Χάποελ Χάιφα δήλωσε πως οι «κιτρινόμαυροι» είναι «μεγάλη ομάδα» και πως «είναι λογικό ο κόσμος να θέλει πρωταθλήματα και νίκες».

Για την ποδοσφαιρική κατάσταση του Ισραήλ αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Yellow», ο Σάκης Παπάζογλου στο πλαίσιο της μετεγγραφής του Μιχάλι Κόρχουτ στον Άρη με τον υψηλόσωμο επιθετικό να εκφράζει την επιθυμία του ώστε κάποια στιγμή να επιστρέψει στην ομάδα όπου έκανε τα πρώτα του βήματα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο στράικερ της Χάποελ Χάιφα:

Για το πώς είναι η ποδοσφαιρική του κατάσταση και ζωή στην Χαποέλ Χάϊφα: «Ξεκίνησαν καλά τα πράγματα, σκόραρα στο ντεμπούτο μου σε ευρωπαϊκό παιχνίδι και μετά κάποιες ατυχίες με την ομάδα γιατί υπάρχει πρόβλημα με του ποδοσφαιριστές στην ομάδα τραυματίστηκαν, έφυγαν κάποιο άλλοι, ας πούμε ότι δεν υπήρχε και τόσος πολύς χώρος για εμένα, με αποτέλεσμα να χάσω την θέση μου, βέβαια από τον προπονητή που βρίσκεται τώρα στην ομάδα έχω μια πολύ καλή αντιμετώπιση αλλά θα δούμε, υπάρχει και το ενδεχόμενο να φύγω από την ομάδα».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Όλα είναι ανοιχτά, δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο, αλλά όλα είναι ανοιχτά όπως ξανά είπα. Εγώ έχω πει ότι θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο, πάντως θα ήθελα να επιστρέψω σε ομάδα της Ευρώπης».

Για το τι γνωρίζει για το νέο μετεγγραφικό απόκτημα του Άρη Μιχάλι Κόρχουτ είπε: «Δυστυχώς δεν έχω κάποια εικόνα για τον ποδοσφαιριστή, δεν μπορώ να βοηθήσω όσον αφορά για την εικόνα του στο Ισραηλινό ποδόσφαιρο, το μόνο πράγμα που μπορώ να πω εγώ για το Ισραηλινό ποδόσφαιρο είναι ότι είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και γενικά το επίπεδο είναι υψηλό και εγώ δεν το περίμενα έτσι και υπάρχουν πολύ ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές που έρχονται στο Ισραήλ, αλλά και πολύ Ισραηλινοί παίκτες έχουν ταλέντο, οπότε θεωρώ ότι δεν πρέπει να απαξιώνουμε το γεγονός ότι έπαιξε στο Ισραήλ… ίσα-ίσα. Δεν ‘έχει να κάνει με το αν είναι Ευρώπη, σίγουρα τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι πιο αναγνωρισμένα, αλλά τώρα ξέρω όπως είπα και πριν ότι και εδώ το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό έχει παίκτες με ταλέντο, το στιλ του παιχνιδιού τους είναι πάρα πολύ καλό και ο ρυθμός είναι πολύ καλός».

Για το πώς είναι η ζωή στο Ισραήλ για έναν Έλληνα και για το αν υπάρχει φόβος για έναν άνθρωπο που ζει εκεί: «Εμάς που είμαστε ξένοι και ερχόμαστε από μακριά και γνωρίζουμε ότι το Ισραήλ είναι σε εμπόλεμη κατάσταση ήρθαμε προκατειλημμένοι  αλλά στην πορεία είδαμε ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε, μάθαμε ότι φύγανε ρουκέτες από την Γάζα και πήγανε το Ισραήλ και εμείς κατευθείαν φοβηθήκαμε, αυτούς τους είδα πάρα πολύ άνετους, έχουν μάθει να ζουν με αυτό. Βέβαια για να μην φοβούνται κάτι ξέρουν παραπάνω. Δεν ζουν με τον φόβο και νομίζω ότι έχουν λάβει τις κατάλληλες διαπιστεύσεις ότι η χώρα δεν κινδυνεύει οπότε δεν φοβούνται. Είναι μια σημαντική εμπειρία, απλά είναι ζόρι για την οικογένεια γιατί είναι όπως και να το κάνουμε είναι δύσκολο να μαθαίνεις από τα media ότι φύγανε ρουκέτες από άλλη χώρα αλλά δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να φοβάσαι, δεν είναι μια χώρα το οποίο βάζει απαγορευτικό αυτό σε περίπτωση που κάποιος θέλει να έρθει να παίξει».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι δύο πολύ καλές ομάδες και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερες πιθανότητες  αν κρατήσει αυτό το ρυθμό».

Για τον Άρη που τον άνδρωσε ποδοσφαιρικά και για το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα: «Κουβαλάω αυτό το παιχνίδι με τις πιο όμορφες αναμνήσεις, έχω μιλήσει ξανά για εκείνο το παιχνίδι δεν συγκρίνεται με κανένα ποδοσφαιρικό συναίσθημα που έχω ζήσει. Ήταν το όνειρο μου από μικρό παιδί να παίξω σε αυτή την ομάδα, να βάλω γκολ και όλα αυτά έγιναν μέσα σε ένα βράδυ. Με τον Άρη έχω σχέσεις, από μικρό παιδί είχα συναισθήματα για την ομάδα, τον παρακολουθώ, παρακολουθώ τις εξελίξεις καθημερινά και θεωρώ ότι είναι μια ομάδα που αδικεί τον εαυτό της, δηλαδή αδικείται από την ποιότητα που έχει σαν ομάδα, έχει χάσει κάποια αποτελέσματα και από λάθη αλλά και από ατυχία αλλά για πρώτη χρονιά μετά από την περιπέτεια που πέρασε, νομίζω ότι πρέπει να σταθεροποιήσει λίγο την εικόνα του σαν ομάδα και από του χρόνου και τα επόμενα χρόνια να κοιτάξει για κάτι παραπάνω. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Άρης δεν μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στην Ευρώπη, αυτό εννοείτε το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο, ο κόσμος του Άρη πάντα θα θέλει το καλύτερο, απλά θα πρέπει να είμαστε και πιο συγκροτημένοι, αισιόδοξοι αλλά και συγκροτημένοι. Ο κόσμος είναι λογικό να θέλει πρωταθλήματα και νίκες. Ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα. Έχει πολύ καλή ομάδα ποιοτικά και καλούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές αλλά θεωρώ ότι είτε από λάθη ατομικά ή ομαδικά, είτε από ατυχία έχασε κάποια αποτελέσματα που θα μπορούσαν να τον έχουν πιο κοντά στην ζώνη της Ευρώπης».

Για την αλλαγή προπονητή: «Δεν μπορώ να κρίνω και να πω την γνώμη μου για την αλλαγή του προπονητή, οι άνθρωποι που είναι στην διοίκηση μπορεί να ξέρουν και καλύτερα, σημασία έχει τι γίνεται τώρα στην ομάδα και όχι τι γινόταν πριν. Ο Άρης είχε σίγουρα διαφορετικό πρόσωπο στην αρχή του πρωταθλήματος αλλά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το αποτέλεσμα, γιατί όσο καλή μπάλα και να παίζει άμα δεν παίρνεις το αποτέλεσμα…».

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει στον Άρη και να ολοκληρώσει την καριέρα του στην ομάδα: «Έχει περάσει από το μυαλό μου, γιατί μην ξεχνάμε ότι εγώ εκεί ανδρώθηκα, είναι η ομάδα η οποία έζησα τα παιδικά και μη ποδοσφαιρικά μου χρόνια και είναι και το σπίτι μου, το σκέφτομαι πολλές φορές, αλλά ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι περίεργο. Το μέλλον θα δείξει».

Για το ποιους προπονητές εκτιμάει και τον έχουν βοηθήσει: «Ο κύριος Μπάγιεβιτς γιατί δεν πίστευα ποτέ ότι αυτός ο άνθρωπος, με την όποια ιστορία κουβαλούσε πίσω του θα κοιτούσε ένα παιδί το οποίο δεν το ήξερε κανείς μέχρι τότε και όχι μόνο με κοίταξε, με πρόσεξε μου έδωσε την ευκαιρία και πραγματικά το εκτίμησα αυτό και το σεβάστηκα. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει φοβερή ιστορία πίσω του σαν προπονητής και σαν ποδοσφαιριστής και τι καλύτερο για έναν μικρό ποδοσφαιριστή να του δίνει την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του στο μεγαλύτερο επίπεδο της Ελλάδας».