Skip to main content

Παππάς: Αντικοινωνικό το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

Το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ γράφει κατάργηση του 8ώρου, κατάργηση του ασφαλιστικού και θεμελίωση του ασφαλιστικού Πινοσέτ, τόνισε ο κ. Παππάς.

«Το πρόβλημα με τη Ν.Δ. είναι το πραγματικό της πρόγραμμα, το οποίο θα κάνει κάθε προσπάθεια να αποκρύψει μέχρι να πάμε στις εκλογές» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, χαρακτηρίζοντάς το αντικοινωνικό.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο», «ο κ. Μητσοτάκης σφιχταγκάλιασε και ανέδειξε αποκρουστικές ιδέες για την εφαρμογή οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής» κάνοντας λόγο για «κατάργηση των αποζημιώσεων απόλυσης, 7 δισ. περικοπές, ρητή πρόθεση να αυξηθούν οι τζίροι των ασφαλιστικών εταιρειών από 2 έως 5 δισ. ετησίως. Το ασφαλιστικό Πινοσέτ είναι αυτό, μην γελιέται κανένας. Και βεβαίως ξεχείλωμα της έννοιας του 8ώρου».

«Το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ γράφει κατάργηση του 8ώρου, κατάργηση του ασφαλιστικού και θεμελίωση του ασφαλιστικού Πινοσέτ. Δεν έχει απλώς τα ονόματα των υποψηφίων της. Όπως αντιστοίχως και το δικό μας ψηφοδέλτιο γράφει πάνω τις δικές μας προγραμματικές προτεραιότητες για την Ελλάδα και την Ευρώπη», τόνισε ο Ν. Παππάς.

Με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη που αναμένεται να καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Παππάς είπε ότι «η Ν.Δ έχει ένα πρόγραμμα αντικοινωνικό. Θα δοκιμάσει όλων των ειδών τους αντιπερισπασμούς», προσθέτοντας ότι οι προοδευτικοί πολίτες, πρέπει να είναι σε εγρήγορση «και να θυμούνται ότι κάθε φορά που προσπαθεί να γίνει ένας αντιπερισπασμός, γίνεται ακριβώς γιατί η Ν.Δ θέλει να αποφύγει τη συζήτηση επί της ουσίας».

Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό δεν είναι εφικτό, καθώς «η πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη θα μετατραπεί αυτόματα σε γενικευμένη συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης, αφού η κυβέρνηση θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του εθνικού Κοινοβουλίου».

«Θέλουμε, δεν θέλουμε, θα μπούνε στο τραπέζι δύο ριζικά διαφορετικές στρατηγικές για το μέλλον της χώρας και του λαού», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, επισημαίνοντας ότι η οικονομία απώλεσε 1 εκατ. θέσεις εργασίας κατά την κρίση, ενώ η κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει 400.000 νέες θέσεις εργασίας, έχοντας ως εθνικό στόχο για την επόμενη τετραετία, τη δημιουργία άλλων 400.000 νέων θέσεων εργασίας.

«Ο ελληνικός λαός, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, ξέρει αν τη χώρα θα την κυβερνήσει μία δυναστεία των offshore» με εγγυημένη την άνοδο της ανεργίας και την κάλυψη των σκανδάλων της Siemens και της Novartis «ή θα την κυβερνήσει μία προοδευτική συμμαχία η οποία θα εγγυηθεί την πορεία υπέρ των πολλών, μία πορεία προς τη δίκαιη ανάπτυξη».

Στις αιτιάσεις περί «παροχολογίας» ο υπουργός απάντησε ότι «είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που τα δημόσια οικονομικά μας είναι τακτοποιημένα, υπογραμμίζοντας ότι «είναι απολύτως δηλωτικός της προσέγγισης που έχει η σκληρή Δεξιά στην Ελλάδα, το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τον όρο παροχολογία για την συγκροτημένη, διανεμητική, δίκαιη πολιτική την οποία επιδιώκουμε να ακολουθούμε μέσα σε δεδομένες συνθήκες, και δηλωτικό των προθέσεών της».

Εξάλλου, με αφορμή τη συζήτηση για την θέση της Ν.Δ αναφορικά με την αναλογία 1 προς 5 για τις προσλήψεις στο δημόσιο (μία πρόσληψη έναντι πέντε αποχωρήσεων), ο υπουργός μίλησε για την επικοινωνιακή αντιμετώπιση από ΜΜΕ, λέγοντας: «Θα περιμένατε από τον ΣΚΑΪ να διοργανώσει μία σοβαρή κουβέντα για το τι σημαίνει δημόσιος τομέας;».

Μιλώντας για το ίδιο τηλεοπτικό κανάλι και τις επιλογές του, έκανε λόγο για «fake news» και «προπαγάνδα υπέρ της Τουρκίας» προσθέτοντας ότι «προφανέστατα ο Τούρκος επενδυτής έχει έλεγχο και επί του προγράμματος».

Τέλος, αναφορικά με την απόφαση του Facebook, να αναθέσει το έργο της επαλήθευσης των ειδήσεων στο ελληνικό διαδίκτυο σε μια εταιρία που δεν έχει την ίδια εξειδίκευση με αντίστοιχους συνεργάτες της εταιρείας σε άλλες χώρες, ο κ. Παππάς είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει επί του περιεχομένου» σημειώνοντας ότι «κι εμάς μας ξένισε αυτή η απόφαση, δεδομένου ότι σε άλλες χώρες συνεργάζεται με ναυαρχίδες της ενημέρωσης».

Όπως είπε, «θα περίμενε κανείς από μία πλατφόρμα που φιλοξενεί και τα προφίλ εκατομμυρίων Ελλήνων να κάνει επιλογές που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες», ώστε «να εξασφαλίζεται η δυνατότητα, κυρίως, να υπάρχει ένας έλεγχος των γεγονότων» τονίζοντας ότι «εμείς θα πάρουμε την πρωτοβουλία μας, αλλά χρειάζεται και η εγρήγορση της οργανωμένης δημοσιογραφικής κοινότητας».