Skip to main content

Παππάς: Αποκλείεται ο Κοτζιάς να γίνει ο «νέος Βαρουφάκης»

O Πρωθυπουργός έχει κάνει καθαρή τη θέση του και έχει την υποχρέωση να εξαντλεί τις δυνατότητες συγκρότησης πλειοψηφίας της Βουλής, είπε ο κ. Παππάς.

«Η κυβέρνηση έχει αντέξει πολλά περισσότερα» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών δεν θα δημιουργήσει πολιτικές εξελίξεις.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 ο κ. Παππάς επισήμανε ότι υπάρχει η πλειοψηφία στη Βουλή και κανένας εκ των βουλευτών που συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν διατίθεται να ψηφίσει μια πρόταση μομφής από τη Νέα Δημοκρατία.

Καλούμενος να σχολιάσει τις αιτιάσεις ότι ο «Π. Καμμένος κρατά τον Πρωθυπουργό» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε ότι «αυτά είναι ενδεικτικά του επιπέδου ορισμένων».

Όπως είπε, «ο Πρωθυπουργός έχει κάνει καθαρή τη θέση του και έχει την υποχρέωση να εξαντλεί τις δυνατότητες συγκρότησης πλειοψηφίας της Βουλής με αταλάντευτη γραμμή και στα οικονομικά και στα εξωτερικά ζητήματα».

Ο κ. Παππάς επανέλαβε ότι υπάρχει η θετική πλειοψηφία στη Βουλή για τη στήριξη της κυβέρνησης και της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υπογράμμισε ακόμη ότι «η Ελλάδα δεσμεύεται σε ανώτατο επίπεδο από τη Συμφωνία των Πρεσπών» και ότι «η γραμμή για το Μακεδονικό δεν αλλάζει».

Σε ό,τι αφορά τα απόρρητα κονδύλια, ο κ. Παππάς ζήτησε «να διευρυνθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και να μη συζητιούνται με ανευθυνότητα στη δημόσια σφαίρα αυτά τα ζητήματα».

Δήλωσε ακόμη ότι δεν θα σχολιάσει δημοσίως τι έχει διαμειφθεί σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Αυτή τη στιγμή η διαχείριση των απορρήτων δαπανών από το ΥΠΕΞ γίνεται με τρόπο συμπαγή και ενδεδειγμένο και με τον έλεγχο της Βουλής, πέραν τούτου ουδέν» επανάλαβε, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Μ. Σπυράκη για την επιστολή Κοτζιά, είπε ότι «η κ. Σπυράκη βρίσκεται σε απόγνωση δημιουργίας γεγονότων». «Ό,τι έγινε, έγινε υπό το φως του ηλίου και προχωράμε παρακάτω» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς τέλος αν θεωρεί ότι ο Ν. Κοτζιάς θα γίνει ο «νέος Βαρουφάκης» για την κυβέρνηση, ο υπουργός απάντησε: «Ο κ. Κοτζιάς σπανίως λέει ψέματα. Αποκλείεται να γίνει ο νέος Βαρουφάκης»