Skip to main content

Παππάς: Αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι των σκανδάλων στον ΟΑΣΘ

Κατέθεσε ως μάρτυρας-Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν τις πράξεις της απιστίας, της υπεξαίρεσης και της απάτης.

Το κατώφλι του πταισματοδίκη στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πέρασε σήμερα ο πρόεδρος του υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στην προκαταρκτική εξέταση που έχει παραγγείλει ο εισαγγελέας Διαφθοράς μετά από μήνυση που έχει υποβάλλει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εναντίον της παλιάς διοίκησης.

Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν τις πράξεις της απιστίας, της υπεξαίρεσης και της απάτης, όλες με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παππάς αμέσως μετά επισήμανε ότι «αρχίζει και ξετυλίγεται το κουβάρι των σκανδάλων στον ΟΑΣΘ», ενώ έθεσε εαυτόν και τα μέλη της παρούσας διοίκησης στη διάθεση της δικαιοσύνης ώστε να διαλευκανθούν τα όποια μελανά σημεία κακοδιαχείρισης των παλαιών διοικήσεων του Οργανισμού.

Ο ίδιος έσπευσε να επισημάνει χαρακτηριστικά ότι το «πάρτι ήταν μεγάλο» και πως «ακόμα δεν έχετε δει τίποτα».

Πολυχρονίδης: Δεν λάβαμε μερίσματα του 2016 και 2017

Το παρών στο δικαστικό μέγαρο για τον ίδιο λόγο έδωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρομετόχων του Οργανισμού Ανέστης Πολυχρονίδης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα αποθεματικά του ΟΑΣΘ, είπε πως «τα χρήματα αυτά όσον αφορά το επίπεδο που γνωρίζουμε εμείς χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, να πληρωθούν τα καύσιμα σε μια περίοδο που υπήρχε οικονομικός στραγγαλισμός του Οργανισμού».

Ο ίδιος επισήμανε ότι το ετήσιο κόστος λειτουργίας άγγιζε τα 80 εκ. ευρώ, οπότε και ήταν αναμενόμενο τα αποθεματικά να εξανεμιστούν.

«Η συντριπτική πλειοψηφίατων μικρομετόχων δεν λάμβανε μερίσματα το 2016 και το 2017 και πληρώναμε προκαταβολές φόρων για μερίσματα που δεν είχαμε εισπράξει», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως οι μικρομέτοχοι δεν έχουν πρόθεση να στηρίξουν καμία διοίκηση, αλλά πρόθεση τους είναι να δουν μέσα από τη δικαστική οδό εάν έχουν χάσει χρήματα.