Skip to main content

Παππάς για Πετσίτη:Από τις αρχές του '16 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα

Ο Μ. Πετσίτης εργάστηκε από τις αρχές του 2016 στον ιδιωτικό τομέα, σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση βρισκόταν σε σύγκρουση, είπε ο κ. Παππάς.

Απάντηση για την υπόθεση Πετσίτη έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σημειώνοντας ότι από το 2016, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα.

«Πρόκειται για συναλλαγές ιδιωτών, ας προχωρήσουν οι δικαστικές έρευνες, ας βγει ό,τι είναι να βγει. Η αντιπολίτευση επιδίδεται σε φτηνούς αντιπερισπασμούς. Εχουμε το τεράστιο ζήτημα των θαλασσοδανείων των κομμάτων και το ερώτημα είναι αν θα επιστρέψουν τα λεφτά», ανέφερε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο ραδιόφωνο News247 και συνέχισε:

«Ο Μ. Πετσίτης εργάστηκε από τις αρχές του 2016 στον ιδιωτικό τομέα, σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση βρισκόταν σε σύγκρουση και δεν ήταν συνεργάτης μου».

Σχολιάζοντας το αίτημα της Ζ. Κωνσταντοπούλου να ανοίξουν οι λογαριασμοί του αλλά και του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε ότι «ο καθένας για να πάρει δύο λεπτά δημοσιότητας μπορεί να καταφύγει σε συκοφαντίες, διαβιούμε με απολύτως καθαρό τρόπο».

Ο ίδιος έκανε λόγο ως «μία νέα εποχή» το αποτέλεσμα του ταξιδιού του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στη Βόρεια Μακεδονία.

«Ποιος θα το έλεγε ότι θα ήμασταν ένα χρόνο μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και τις ακρότητες περί προδοσίας, με τις βιαιότητες στους δρόμους που έπαιρναν και πολιτική κάλυψη από τη μείζονα αντιπολίτευση, να γυρίζουμε τώρα από ένα ταξίδι που χαρακτηρίζεται από τεράστια διπλωματική και εμπορική αποστολή. Με συμφωνίες, όπως η ανάληψη του FIR των Σκοπίων και έχοντας γίνει μάρτυρες στο μεγαλύτερο εμπορικό φόρουμ που είχε γίνει ποτέ. Με 150 Έλληνες και 300 από τη Βόρεια Μακεδονία επιχειρηματίες» συνέχισε ο Ν. Παππάς.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ έκανε λόγο για «ένα δυναμικό το οποίο καταπιέζονταν από τα αδιέξοδα της εξωτερικής πολιτικής, ενάντια στα εθνικά συμφέροντα και ενάντια στον ρόλο που μπορεί να παίξει η χώρα μας ως η ισχυρότερη χώρα στα Βαλκάνια, με τη μεγαλύτερη οικονομία και γεωπολιτική αξία. Η χώρα μας είναι η πιο σημαντική συνολικά για το σύστημα ασφάλειας και για τους εταίρους μας στην ΕΕ και στα Βαλκάνια την κοιτούν ως μια χώρα που μπορεί να μπει στην ατμομηχανή της ανάπτυξης» (σ.σ. μιλώντας συνολικά για την περιοχή).

Και συνέχισε: «η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι δεν ζητά ψήφο στις επικείμενες εκλογές του φθινοπώρου για να αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών». Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ εξήγησε ότι «η Συμφωνία δεν προέβλεπε ότι έπρεπε να κατασκευαστούν αυτοκινητόδρομοι, να γίνουν επενδύσεις, να συνεργαστούμε στην ψηφιοποίηση του γεωργικού τομέα κλπ. Αυτό το πράγμα φέρνει σε ένα τεράστιο αδιέξοδο όσους με ακραίο τρόπο αντιτάχθηκαν στη Συμφωνία των Πρεσπών».