Skip to main content

Παππάς: Η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα εμπιστεύεται την Ελλάδα

H υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τοποθετήθηκε αναφορικά με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Forthnet και του κινεζικού κολοσσού ZTE

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, αναφορικά με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής εταιρείας Forthnet και του κινεζικού κολοσσού ZTE, για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών στη χώρα μας, σε μια επένδυση στις τηλεπικοινωνίες που θα φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ, δήλωσε:

«Σήμερα είναι μία πάρα πολύ σημαντική στιγμή, διότι εμπεδώνεται μία συνεργασία ελληνικής και κινεζικής εταιρείας, με συμφωνία επένδυσης μισού δισ. στα επόμενα χρόνια για την ανάπτυξη δικτύων υπερυψηλών ταχυτήτων στο διαδίκτυο.

Είναι πολύ περισσότερο μία στρατηγική επιλογή και λιγότερο μία επιχειρηματική κίνηση, διότι αυτή η συνεργασία εμπίπτει τόσο στη στρατηγική της Κίνας για τον δρόμο του μεταξιού και την εμπορική της διασύνδεση με την Ελλάδα και τη Δύση, εμπίπτει στη στρατηγική της Ελλάδας για να καταστεί η Ελλάδα, βγαίνοντας από την κρίση, ένας σύγχρονος κόμβος εμπορίου, τηλεπικοινωνιών και μεταφορών και βεβαίως εμπίπτει και στη στρατηγική της Ε.Ε. για την κοινωνία του Gigabit, δηλαδή για την κοινωνία της διασύνδεσης των υπερυψηλών ταχυτήτων στο διαδίκτυο.

Συνεπώς νομίζω ότι είναι ένα σήμα, το οποίο όχι μόνο δείχνει ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Κίνας εμβαθύνονται καθημερινά και παίρνουν και υλική διάσταση, πέρα μόνο από τις διακηρύξεις, αλλά δείχνει ότι η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα εμπιστεύεται την Ελλάδα ως χώρα επενδύσεων και ως χώρα η οποία διαρκώς αυξάνει το οικονομικό και το γεωπολιτικό της εκτόπισμα, καθώς από την κρίση βγαίνει με σταθερά βήματα».