Skip to main content

Παππάς: Όταν μιλούσα για μαγαζάκι αναφερόμουν στον Μιωνή

Για το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας του με τον Μιωνή που έπεσε σαν βόμβα στο πολιτικό σκηνικό μίλησε ο Νίκος Παππάς - «Δεν γνώριζε ο Τσίπρας»

«Είναι η δική μου φωνή στο ηχητικό. Και βεβαίως αναφερόμουν στις business που κάνει κι έκανε ο κ. Παπασταύρου με τον κ. Μιωνή. Και κομμάτια αυτής της δραστηριότητας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πολύ πρόσφατα, αναφέρομαι στα 2,6 εκατ. ευρώ που είχε παρέμβει ο κ. Σαμαράς το 2013», είπε μιλώντας στο ΜEGA o Νίκος Παππάς για το ηχητικό ντοκουμέντο με τη μεταξύ τους συνομιλία που παρέδωσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή.

Αναφορικά με την καταγγελία του περί «κατασκευασμένων συνομιλιών», ο κ. Παππάς τόνισε πως «είναι προφανές πως η συνομιλία έχει προηγούμενο κομμάτι και κομμάτι μετά από αυτό που δημοσιοποιήθηκε. Είναι ακόμα προφανές πως σε επίμαχα σημεία έχει αποσιωπητικά και τον όρο "ακατάληπτο". Και από εκεί και πέρα ξεκινά ένα γαϊτανάκι. Ο κ. Μιωνής ηχογραφούσε αυτή τη συνομιλία και προσπαθούσε να εκμαιεύσει πράγματα από μένα. Αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι εννοούσα μόνο τις δικές του ασχολίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες. Απασχολούσε καιρό τις Αρχές, είχε εκκρεμότητες με την ελληνική δικαιοσύνη».

Ο κ. Παππάς διευκρίνισε πως όταν είπε πως «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά», αναφερόταν στον κ. Μιωνή: «Τα 2,6 εκατομμύρια με ένα έμβασμα είναι πάρα πολλά λεφτά. Αυτοί που εξεγείρονται γιατί δεν ζητούν την δικαστική συνδρομή από τον Παναμά, για να δούμε ποιο είναι αυτό το έμβασμα;», διερωτήθηκε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας πως εξήγησε στον κ. Μιωνή πως: «αν η δική σου επιχειρηματική ατζέντα είναι ενάντια στα συμφέροντα της χώρας, θα μας βρεις απέναντι. Ο ίδιος είχε εκκρεμότητες με τις φορολογικές Αρχές, έχει πέσει σε αντιφάσεις...» «Για την ατζέντα μιλώ για τον οποιονδήποτε», σημειώνει, ερωτηθείς γιατί δεν απευθύνεται στον κ. Μιωνή σε β' ενικό πρόσωπο.

Επιπλέον, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι όταν μιλούσε για «μαγαζάκι» αναφερόταν στον Σάμπυ Μιωνή, τις δικές του επιχειρήσεις και τα χρήματα που έβγαζε. «Το μαγαζί του κ. Μιωνή, είναι ένας άνθρωπος που διαχειρίστηκε τη μεγάλη πλειοψηφία των χρημάτων της λίστας Λανγκάρτ», είπε.

Διερωτήθηκε μάλιστα «γιατί έχει μπει στη δημόσια πολιτική συζήτηση ο κ. Μιωνής, διότι ήρθε και κατέθεσε στην προανακριτική για την Novartis». Όπως, μάλιστα, ανέφερε, ο «Μιωνής μου ζητά να τον διορίσω πρόξενο της Ελλάδας στο Ισραήλ. Εξηγεί ότι έχει πληρώσει μεγάλα ποσά...» Ως προς τη σύζυγο του πρωθυπουργού, ο κ. Παππάς σημείωσε: «Η κυρία Μητσοτάκη, ήταν μονίμως στην ατζέντα της συζήτησης με τον κ. Μιωνή. Μου εξηγούσε ότι ο κ. Παπασταύρου -ο οποίος είναι άμεσος συνεργάτης του- έχει μια εγγύτητα με την κ. Μαρέβα που θα τον απέτρεπε ό,τι κι αν ήξερε, ό,τι κι αν έβλεπε να μην τα πει δημοσίως».

Αναφορικά με το γιατί συναντήθηκε με τον επιχειρηματία, ανέφερε: «Ο μόνος λόγος που υπήρξε η δική μας παρουσία στην υπόθεση, είναι η παραίνεση από το κράτος του Ισραήλ. Αποδεικνύεται όμως, ότι στο παρελθόν έχουν γίνει διαμεσολαβήσεις στο ανώτατο επίπεδο, και εννοώ τη διαμεσολάβηση τού κ. Σαμαρά το 2013, που κουμπώνει με το έμβασμα των 2,6 εκατ. ευρώ. Υπάρχει ένας πρωθυπουργός που ζητά από εκδότη να μην ενοχλεί τον Παπασταύρου και τον Μιωνή, επειδή έχουν βοηθήσει τη ΝΔ, κι αποδεικνύεται μετά από καιρό -κι αναρωτιέμαι τι έχει γίνει με τη Δικαιοσύνη- ότι υπάρχει έμβασμα 2,6 εκατομμυρίων ευρώ». Ο ίδιος τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν γνώριζε για τη συγκεκριμένη συνάντηση με τον Μιωνή.

«Ο πρωθυπουργός δεν ήξερε την εν λόγω συνάντηση», τόνισε και ανέφερε ότι η συνάντηση ήταν πρωτοβουλία του κ. Μιωνή ο οποίος ζητούσε επισταμένα τη συνάντηση γιατί ήθελε να στήσει την ηχογράφηση. «Και οι άλλες συναντήσεις έγιναν κατόπιν δικής του επιμονής», πρόσθεσε. «Έγιναν διάφορες συναντήσεις, ο πρωθυπουργός δεν ενημερώνεται για κάθε μία ξεχωριστά», είπε ο κ. Παππάς.