Skip to main content

Παππάς σε Καραμανλή: Δεν προκύπτει από τα στοιχεία κατάρρευση του ΟΑΣΘ

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, υπάρχει κερδοφορία για 2ο συνεχόμενο έτος και ρευστότητα ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες διαχείρισης του ΟΑΣΘ.

Επίθεση στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, εξαπολύει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς μετά τι δηλώσεις του πρώτου περί «κατάρρευσης ΟΑΣΘ».

«Προχωράμε άμεσα στην εκπόνηση ενός σχεδίου διαχείρισης κρίσης ώστε να αποφύγουμε κατάρρευση του ΟΑΣΘ», ανακοίνωσε ο κ. Καραμανλής από τη Βουλή (δείτε εδώ).

«Όταν πατάμε την πεπονόφλουδα στον δρόμο, κινδυνεύουμε να πάθουμε κάποιο ατύχημα. Όταν την πατάμε στην πολιτική, κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε ψεύτες ή συκοφάντες. Από τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών που στείλαμε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή όχι μόνο δεν προκύπτει κατάρρευση του ΟΑΣΘ αλλά κερδοφορία για δεύτερο συνεχόμενο έτος και ρευστότητα ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες διαχείρισης του Οργανισμού», επισημαίνει από πλευράς του ο κ. Παππάς.

Συνεχίζει μάλιστα λέγοντας: «Γι’ αυτό άλλωστε, δεν έχουμε καθυστερήσει ουδέποτε τη μισθοδοσία του προσωπικού, όπως συνέβαινε με τις προηγούμενες διοικήσεις. Επίσης, έχουμε αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του Οργανισμού με τους προμηθευτές και πλέον υπάρχει υπερεπάρκεια ανταλλακτικών. Η επιδότηση που παίρνει ο ΟΑΣΘ δεν ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ το χρόνο με ετήσιο προϋπολογισμό της τάξεως των 100 εκατ. ευρω».

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Παππάς διερωτάται αν ο υπουργός πιστεύει ότι η κοινωνική πολιτική που ασκούσε η προηγούμενη κυβέρνηση για ανέργους, φοιτητές, μαθητές και ΑμεΑ  είναι επιχορήγηση προς τον Οργανισμό και αν έχει στόχο να την καταργήσει.

«Ο κ. Καραμανλής δεν βρήκε να πει ούτε μία λέξη για την εκκαθάριση, η οποία έχει ανακαλύψει πολλούς “σκελετούς”, απίστευτες σπατάλες και σκάνδαλα του προηγούμενου κρατικοδίαιτου ΟΑΣΘ.
Γι’ αυτά όμως είναι προφανές ότι θα μιλήσει η Δικαιοσύνη», πρόσθεσε ενώ παράλληλα συνέστησε στον υπουργό «να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του και να αντλεί στοιχεία από επίσημες πηγές και όχι απ΄ όσους έχουν ιδιαίτερο συμφέρον στην επαναφορά του αμαρτωλού και κρατικοδίαιτου ΟΑΣΘ».

«Στον ΟΑΣΘ η... καλογερική είναι δύσκολη. Ειδικά όταν έχεις να κάνεις με Οργανισμούς που επί σειρά δεκαετιών λυμαίνονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού», κατέληξε ο κ. Παππάς.