Skip to main content

Παππάς: Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές με πρώτο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός δήλωσε πως «θα έχουμε τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό και την καταβολή μερίσματος, όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια»

Το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί από την οικονομία, εκτίμησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα».

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο κ. Παππάς ανέφερε πως «θα έχουμε τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό και την καταβολή μερίσματος, όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια», ενώ όπως είπε, «παγιώνεται μια εικόνα ανάκαμψης της οικονομίας που το βλέπει και στην τσέπη του ο πολίτης». Ειδικότερα για τις συντάξεις, σημείωσε πως «όπως φαίνεται από τα δημοσιονομικά στοιχεία δεν θα κοπούν».

Για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο κ. Παππάς είπε ότι οι συνθήκες είναι ώριμες και η αναθεώρηση αναγκαία. Ανέφερε ακόμη ότι «θα πρέπει να γίνει κουβέντα επί της ουσίας για το αν θα έχουμε θεσμοθετημένα αναλογικότερο σύστημα, πιο λειτουργικές σχέσεις κράτους - Εκκλησίας, αν θα αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών».

«Ανεξάρτητα από τη φιλελεύθερη στάση που θα κρατήσει η Ν.Δ. στα υπόλοιπα ζητήματα, στο ζήτημα περί ευθύνης υπουργών θα πρέπει να υπάρξει ομοφωνία» είπε, προσθέτοντας ότι «η υποχρέωση μας να πέσει άπλετο φως στο τι έχει συμβεί στη χώρα, είναι στον ίδιο καμβά για το πώς θα θωρακίσουμε την πολιτική λειτουργία, ώστε να μην έχουμε ξανά τα ίδια φαινόμενα».

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, ανέφερε ότι «έχουν υπάρξει πεδίο λαθροχειριών και πεδίο συστηματικών λαθών» ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ξεκαθάρισε ότι «με τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη δεν θα χρειαστεί να συνεργαστούμε επειδή θα είναι στην αντιπολίτευση και επειδή υπάρχει ένα ιδεολογικό και πολιτικό χάσμα».