Skip to main content

Παππάς: Ξεκίνησαν τα έργα στην πλ. Ελευθερίας - Παράδοση σε 8-10 μήνες

Τι δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων. Στο πλαίσιο του έργου θα ανακαινιστεί το οδόστρωμα των οδών Βενιζέλου, Μητροπόλεως και Δραγούμη.

Τα έργα ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας ξεκίνησαν σήμερα, 12 Μαρτίου, όπως γνωστοποίησε στον Alpha 96,5 ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Παππάς, κατόπιν και της αποχώρησης του επιχειρηματία από την πλατεία στην οποία λειτουργούσε τον υπέργειο χώρο στάθμευσης.

«Αύριο θα είναι μία πλατεία η οποία θα έχει αποδοθεί στους δημότες» και μαζί με όλα τα άλλα «στοιχεία τα οποία υπάρχουν κάθετα στον άξονα της Λεωφόρου Νίκης, όπως είναι η Αγίας Σοφίας, ο μνημειακός άξονας της Πλατείας Αριστοτέλους» οι οποίοι έχουν αναπλασθεί «θα μεταβάλλουν την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης», ισχυρίστηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Θανάσης Παππάς, τόνισε στον Αlpha 96,5 ότι «η νέα πλατεία, όπως είναι σχεδιασμένη, θα είναι ένα τοπόσημο για την πόλη. Θα είναι μία πλατεία μνήμης, περιστατικών ιστορικών, διάφορων δραστηριοτήτων».

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων είναι 12 μήνες, σύμφωνα με τον κ. Παππά, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση πως το έργο θα παραδοθεί νωρίτερα, σε διάστημα οκτώ έως δέκα μηνών. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι η εξέλιξή του δεν θα εμποδιστεί από τυχόν απρόβλεπτα ευρήματα κατά τη διάρκεια των εργασιών που θα πραγματοποιήσουν οι αρχαιολόγοι. «Αν έχουμε ανατρεπτικές καταστάσεις, ενδεχομένως να μας δυσχεράνουνε. Η δικιά μου η αίσθηση είναι ότι δεν θα έχουμε ανατρεπτικές καταστάσεις. Γνωρίζουμε το ίχνος του τείχους» της παλιάς Θεσσαλονίκης, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τον κ. Παππά, στο πλαίσιο του έργου θα ανακαινιστεί το οδόστρωμα των οδών Βενιζέλου, Μητροπόλεως και Δραγούμη με τη χρήση κυβόλιθων, ενώ «θα διατηρήσουμε τα δέντρα τα μεγάλα, υπάρχει η πρόβλεψη για τοποθέτηση μεγάλων δέντρων», όπως επίσης η μελέτη περιλαμβάνει την τοποθέτηση, γρασιδίου, αστικού εξοπλισμού, φωτιστικά, ένα ιστορικό ρολόι το οποίο με βάση τη θέση του ήλιου θα δείχνει τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην πλατεία και την ανάδειξη του Μνημείου Ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Ερωτηθείς πώς ο δήμος θα αντιμετωπίσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση από τα αυτοκίνητα που δεν θα μπορούν πλέον να σταθμεύουν στην Πλατεία Ελευθερίας, ο κ. Παππάς παραδέχθηκε καθυστέρηση στην εξεύρεση άλλων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, όμως ισχυρίστηκε ότι η διοίκηση του Γ. Μπουτάρη εξετάζει από τη μία την εκμετάλλευση «των πάρκινγκ που υπάρχουν γύρω-γύρω» σε σχέση με τις τιμές που ορίζουν οι ιδιώτες και από την άλλη ο δήμος να δημιουργήσει χώρους στάθμευσης όπως στο στρατόπεδο Μυστακίδη και στον ΟΣΕ και να επεκτείνει τη λειτουργία των υφιστάμενων χώρων στάθμευσης εντός του ΟΛΘ και του πολυόροφου πάρκινγκ στην Πολυτεχνείου απέναντι από τα δικαστήρια.