Skip to main content

Παππάς:Όχι σε επέμβαση στη Βενεζουέλα που θα οδηγήσει σε αιματοκύλισμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επικροτήσει την προοπτική επέμβασης που θα οδηγήσει σε αιματοκύλισμα, τόνισε για τη Βενεζουέλα ο Παππάς.

Βολές κατά του Πάνου Καμμένου εξαπολύει ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πατρίς, ενώ τάσσεται κατά μιας ενδεχόμενης επέμβασης στη Βενεζουέλα.  Όσον αφορά τις «μεταγραφές» κυβερνητικών στελεχών κάνει λόγο για «μέτωπο λογικής».

Ειδικότερα, στο περιθώριο του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Αρχαία Ολυμπία ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έκανε λόγο για «καθαρή πολιτική επιλογή του Πάνου Καμμένου, ο οποίος θεώρησε ότι πρέπει να προσπαθήσει να ανατρέψει την κυβέρνηση λόγω της επωφελούς για την Ελλάδας Συμφωνίας των Πρεσπών και της επίλυσης των διαφορών με τη Βόρεια Μακεδονία».

Ερωτηθείς για τη δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ ότι η κυβέρνηση του «έκλεψε» βουλευτές, ο κ. Παππάς απαντά ότι «εμείς είχαμε την υποχρέωση να διασφαλίσουμε την κυβερνητική σταθερότητα».

«Ο Πάνος Καμμένος έκανε μια επιλογή ανατροπής της κυβέρνησης, η οποία δεν ήταν επιτυχής. Νομίζω ότι πρυτάνευσε η λογική η οποία επέβαλε να συνεχίσει η Ελλάδα τον αναπτυξιακό δρόμο στον οποίο έχει μπει. Είχαμε μια γενναία πολιτική πράξη από τους έξι βουλευτές, οι οποίοι επέλεξαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης και να συνεχιστεί η κυβερνητική ομαλότητα» δηλώνει δε. «Δεν έχω ξαναμιλήσει με τον κ. Καμμένο» συμπληρώνει.

Όσον αφορά τις κυβερνητικές μεταγραφές σημειώνει ότι «εδώ υπάρχει ένα μέτωπο λογικής, στο οποίο χωράνε ακόμα και άνθρωποι κεντροδεξιάς προέλευσης».

Για τη Βενεζουέλα ο υπουργός σχολιάζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει τη στάση της αποτροπής των αρνητικών εξελίξεων. Είναι απόλυτο δικαίωμα του λαού της Βενεζουέλας να επιλέξει τον δρόμο του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε θέση για να στηρίξει οποιοδήποτε καθεστώς, αλλά δούλεψε με τους εταίρους του στην ΕΕ για να υπάρξει ομάδα επαφής και δε θα επικροτήσει την προοπτική επέμβασης που θα οδηγήσει σε αιματοκύλισμα» σημειώνει.