Skip to main content

Παραχώρηση του «Ξενία» ζήτησε από την ΕΤΑΔ ο δήμος Κοζάνης

Ναι, αλλά υπό όρους, λέει η Εταιρεία - Το επόμενο διάστημα η εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την πιθανή αξιοποίηση του ξενοδοχείου

Αίτημα παραχώρησης του Ξενία Κοζάνης, «αναγνωρίζοντας τη σημασία του για την πόλη», κατέθεσε ο δήμος Κοζάνης, με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) να το αποδέχεται, αλλά υπό «συγκεκριμένους διαπραγματεύσιμους όρους».

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωση η δημοτική αρχή, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, βρίσκεται σε επαφές με την Εταιρεία, στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει το ξενοδοχείο.

«Το Δ.Σ. της ΕΤΑΔ ΑΕ, με απόφαση της 6/12/2017, αποδέχτηκε σχετικό αίτημα του Δήμου Κοζάνης για την παραχώρηση του Ξενία Κοζάνης, υπό συγκεκριμένους διαπραγματεύσιμους όρους», αναφέρει ο δήμος και σχολιάζει: «Με την εξέλιξη αυτή οι συζητήσεις τίθενται πλέον σε συγκεκριμένη βάση».

«Την Πέμπτη 14/12/2017 σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, του Αντιδημάρχου  Προγραμματισμού Κων/νου Δεσποτίδη  και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΤΑΔ ΑΕ κ. Γιώργου Τερζάκη, με την παρουσία του Βουλευτή Κοζάνης κ. Θέμη Μουμουλίδη, στα γραφεία της ΕΤΑΔ στην Αθήνα, τέθηκαν οι βάσεις της συζήτησης που θα ακολουθήσει», συμπληρώνει ο δήμος Κοζάνης.

Ο Δήμος Κοζάνης το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την πιθανή αξιοποίηση του Ξενία Κοζάνης, με βάση τις δυνατότητες που δίνει το πρόγραμμα «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Πραγματοποιήθηκε, μάλιστα, συνάντηση με τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με θέμα την αξιοποίηση του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον δήμο, «το Ξενία Κοζάνης αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Κοζανίτες και για την πόλη. Για διάφορους λόγους, που δεν είναι της παρούσης, σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο και απαξιωμένο. Στόχος του Δήμου Κοζάνης είναι αυτό να αλλάξει και να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο μέσο, προκειμένου να ξαναζωντανέψει το Ξενία Κοζάνης, δίνοντας προστιθέμενη αξία σε όλη τη περιοχή».

«Ο Δήμος Κοζάνης Κινείται!», καταλήγει η ανακοίνωση.