Skip to main content

Παραδέχτηκε τη μίζα ο Μαντέλης

Παραδέχτηκε ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της κυβέρνησης Σημίτη πως πήρε 200.000 μάρκα από τη Siemens το 1998 ως προεκλογική χορηγία, κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή.
Παραδέχτηκε ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της κυβέρνησης Σημίτη, Αναστάσιος Μαντέλης, πως πήρε 200.000 γερμανικά μάρκα από τη Siemens το 1998 ως προεκλογική χορηγία, κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση των μαύρων ταμείων της γερμανικής εταιρίας.

Νωρίτερα, ο επιχειρηματίας Γιώργος Τσουγκράνης- κουμπάρος του κ. Μαντέλη- είχε καταθέσει στην εξεταστική ότι ο πρώην υπουργός τον είχε καλέσει το 1998 και ζήτησε χορηγία, καθώς σχεδίαζε να κατέβει υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας. «Μου ζήτησε έναν τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό για να του βάζουν χρήματα κάποιοι πολιτικοί του φίλοι από το εξωτερικό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επειδή ο κ. Μαντέλης είχε φίλους στο εξωτερικό, κάλεσε τον κ. Τσουγκράνη να ανοίξει λογαριασμό για να κατευθύνονται εκεί οι χορηγίες.

Ο κ. Τσουγκράνης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι όταν κατατέθηκαν στο λογαριασμό 200.000 μάρκα, ρώτησε τον κουμπάρο του από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα και εκείνος του απάντησε πως πρόκειται για χορηγία από τη Siemens. Για τα υπόλοιπα 250.000 μάρκα του είπε πως δεν γνώριζε από ποιον μπήκαν στο λογαριασμό. «Υποψιάζομαι όμως ότι πρόκειται για την ίδια πηγή», φέρεται να είπε ο κ. Τσουγκράνης.